Kampanjen førte ikke til at flere tok bussen: Dårlig sommer for Timeekspressen

030616_TIMESEKSPRESSEN_BUSS_THORVALD_HILLESTAD_TROND_WIFSTAD_2

BUSSER GJERNE TIL OSLO: Rådmann Trond Wifstad og ordfører Thorvald Hillestad håper ikke Re mister busstilbudet til Oslo en gang til – det betyr mye for kommunen vår. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: På forsommeren gikk ordfører og rådmann i Re ut med en kampanje for å få folk til å ta bussen. I beste fall har kampanjen veid opp for enda mer elendige tall – for nedgangen var hele 25 prosent i sommer.

Les også: Krystallklar oppfordring – ta bussen!

Nettbuss Travel kjører ekspressbusser mellom Vestfold og Oslo, blant dem linje 8 Tjøme – Oslo, den såkalte Timeekspressen på folkemunne.

– Ekspressbussene bruker å ha høysesong om sommeren, men i år viser juli en passasjernedgang på over 25 prosent mot i fjor. 

– Vi hadde god trafikk i fjor sommer, forteller adm. direktør Ståle Nistov i Nettbuss Travel AS – og en tilsvarende dårlig sommer i år.

Det til tross for at Re kommune ved ordfører og rådmann lanserte en kampanje og konkurranse på forsommeren

Det ble kjapt kommentert tørt i kommentarfeltet til saken: – Bussen skal de redde, men kommunen er det ikke så farlig med.

– Vi er helt avhengig av en god sommer for å sikre et bærekraftig ekspressbusstilbud på disse linjene. Dette har ikke slått til i år, hvorfor vet vi ikke, forteller Nistov.

– Vi må derfor ta en gjennomgang og vurdere hva vi nå skal gjøre med tilbudet vårt i Vestfold.

VKT, Vestfold fylkeskommune og Re kommune ble orientert om saken tidligere denne uka.

– Vi har en god dialog med VKT og lokalpolitikerne i Vestfold om utviklingen for ekspressbussene. Vi er opptatt å samarbeide for å finne gode og bærekraftige løsninger til det beste for innbyggerne i Vestfold, forteller Nistov i en pressemelding.

Les også: Krystallklar oppfordring – ta bussen!

Les også: Daniel Kvammen-konsert på skysstasjon

ReAvisa_buss_3_NETT

EN BUSSJÅFØR, EN BUSSJÅRØR….: En blid bussjåfør Jan Neset tar i mot følget med ordfører, kameradame og ReAvisa-journalist da Timeekspressens tilbakekomst ble feira med gratis gulrøtter til morgenpendlerne i august i fjor. Foto: Stian Ormestad.

 


– ANNONSE –

,