Perfekt oppladning til ei stor lokal sykkelhelg

ReAvisa_Torjus_1

SYKLIST: Torjus Sleen (19) fra Fon er nå bosatt i Lillehammer i ukedagene for å satse på sykling og skole. I ledige helger og ferier jobber han i sportsbutikken på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

RE/OSLO/LILLEHAMMER/BODØ: Det går mot ei innholdsrik lokal sykkelhelg, og hva passer vel bedre enn en oppladning med heder og ære til en av våre fremste lokale utøvere?

Vestfold fylkeskommune tildeler hvert år kultur- og idrettsstipend på 25.000 kroner til talentfulle kunstnere og idrettsutøvere i fylket.

I gårsdagens fylkesting var Torjus Sleen (19) fra Fon en av tre idrettsutøvere og to kunstnere som fikk tildelt årets stipender.

– Med dette stipendene ønsker fylkeskommunen å bidra til unge talentfulle idrettsutøveres satsing på sin idrett på et høyt nivå, sier Ellen Eriksen, leder av pris- og stipendkomiteen i Vestfold fylkeskommune.

– Stipendet er veldig til hjelp for videre satsning, og jeg føler meg veldig heldig og priviligert som har blitt valgt ut til å motta stipendet, sier Torjus til ReAvisa på sjatt fra toget til Gardermoen, for så å ta fly opp til NM-byen Bodø.

– Dette er mitt første NM i Senior og U23, så det blir spennende og morsomt. U23 fellesstart er førstkommende søndag. Lagtempo tirsdag, tempo torsdag og senior fellesstart neste søndag. Da blir det hovedsakelig å hjelpe Edvald underveis, og forhåpentligvis få han inn i mesterskaps trøya.

– Det blir morsomt! Rittet blir sendt på TV2, så det er bare og følge med, oppfordrer Torjus.

Torjus Sleen ble også som 17-åring kåra til Årets Idrettsnavn i Re. Les mer om det her, og se video fra treningskjelleren hjemme hos mamma i Rånerudåsen her:

Stipendutdelingen ble en perfekt oppladning til ei helg full av lokal sykkelsport, på flere nivå. Torjus Sleen skal sjøl ut i NM i sykkel som starter denne helga, som senior.

Torjus er god både på tempo og landeveisritt. Han kan fort bli en av rytterne som skal bistå Edvald Boasson Hagen inn til seier i Norgesmesterskapet. Boasson Hagen kommer da til å sykle med det norske flagget under Tour de France i juli.

Torjus er i god form og ble nummer åtte sist helg i Norgescupen i Stavanger, og var der en sterk bidragsyter ved å hjelpe sin klubbkompis til seier i samme ritt.

Flere reinger stiller til start i NM: Junioren Iver Johan Knotten (17) fra Bjune har så langt i sesongen har vært suveren i tempo. Han har vinni nasjonale og og internasjonale temporitt i år.

– Vi tror at han vil være skuffa over alt annet en pallplasseringer i tempo, forteller lokal sykkel-ekspertkommentator for lokalavisa Henning Larsen i Re SK.

I tillegg til Iver stiller også Kristian Klevjer (16) fra Sørby i junior. – Han er ikke like rå i tempo, men viser stadig at han får bedre kapasitet, det så vi siste helgs Norgescup der ble han nummer 5!

Og det skjer mer denne helga: Mosjonistene i Re SK skal ut på langtur.

– De som skal lengst er de 17 som skal hele veien i fra Trondheim til Oslo. I tillegg skal 17 – 20 sykle Lillehammer – Oslo. Gruppene er godt forberedt og har hatt disse distansene som mål i lengre tid, forteller Henning Larsen.

Trondheim – Oslo-gjengen har målsetting om å sykle distansen på et sted i mellom 18-20 timer. Lillehammer – Oslo-gjengen håper på 5 til 6 timer.

RE_SK

PROFFEN ØNSKER MOSJONISTENE LYKKE TIL: Torjus Sleen ønsker her mosjonistene i Re SK god tur i den store styrkeprøven. – Blir ikke høy på sæ sjøl han der!, forteller Henning Larsen i Re SK – der Torjus starta sin sykkelkarriere. Foto: Privat.

Re-gjengens store styrkeprøve kan følges på Re SKs Facebook-side, Venner av Re sykkeklubb.