Per Asp ga fra seg nøkkelen til rektors kontor etter 30 år

UNDRUMSDAL: – Jeg har likt denne jobben så godt fordi jeg er glad i barn, forteller avtroppende rektor ved Bjerkely skole Per Asp – som ble hedret på skoleavslutningen i dag. SE VIDEO OVER!

Per Asp (65) fra Revetal hadde bursdag i går, og ble også feira skikkelig i dag – på sin siste dag på jobb som rektor ved Bjerkely skole i Undrumsdal.

– Jeg er stolt av å gi ansvaret videre for en skole som fungerer så bra, forteller Per til ReAvisa – før han blir overraska av en seanse han ikke hadde peiling på skulle komme.

170616_PER_ASP_BJERKELY_SKOLE_1

OVERRASKA: Avtroppende rektor ved Bjerkely skole Per Asp (65). Foto: Stian Ormestad.

På programmet sto egentlig underholdning av de forskjellige klassetrinnene, men det ble heller en lang seanse med hyllest til en populær og sprek rektor, som også har tatt mattetimer og sløydtimer til det siste.

– Det er jo egentlig det jeg har likt aller best, det veit dere elever: Lære bort matte – og det å lage noe som dere er stolte av på sløyden og som dere kan ha med hjem.

Overraskelse etter overraskelse, gaver fra elever, foreldre og lærerkolleger, sanger og massevis av godord om rektoren gjennom 30 år strømmet på fra scenen.

Bilder fra alle 30 åra ved Bjerkely ble vist på storskjerm, der det kom tydelig fram at det er en aktiv rektor vi snakker om, som liker å være med på det som skjer, både turer, elevprosjekt og aktivitetsdager.

170616_MATHIAS_DOVIK_BJERKELY_SKOLE

NY REKTOR: Mathias Døvik (32) overtar som rektor ved Bjerkely skole. Foto: Stian Ormestad.

En diger nøkkel ble overrakt til Mathias Døvik (32) fra Undrumsdal som overtar som rektor på Bjerkely. Elevene stussa på at nøkkelen til rektors kontor er så stor, men det er den visst.

Mathias har sjøl gått på Bjerkely da han var liten, og på flere av de gamle bildene av avtroppende rektor Per var ny rektor Mathias med som elev. Det fikk mange til å humre og le i salen, og setter alle åra i rektorstolen i et tidsperspektiv.

I tidlig voksen alder jobba Mathias som assistent ved skolen, før han har vært lærer i Holmestrand kommune i sju år. Nå overtar han jobben som rektor ved Bjerkely skole, etter å ha vært kontaktlærer for 7. klasse dette skoleåret.

170616_PER_ASP_BJERKELY_SKOLE_2

HYLLET: Avtroppende rektor Per Asp blir satt stor pris på etter 30 år på Bjerkely skole. Se video i toppen av saken! Foto: Stian Ormestad.

, ,