Brann på Nortura – folk bes lokke vinduer og dører

160616_BRANN_askollen

SLOKKINGSARBEID: Brannvesenet setter alle krefter inn på å slokke brannen. Foto: Stian Ormestad.

ÅSKOLLEN: Det brenner i et produksjonslokale hos Nortura på Åskollen langs Bispeveien.

Første melding om brannen kom i 18-tida torsdag 16. juni. Politiet forteller at det er synlige flammer på taket når de kommer fram. Røyken er synlig fra veldig langt hold i et stort omegn.

Beboere i nærområdet som merker røyklukt bes holde vinduer og dører lukket inntil videre, melder nødetatene.

Årsak til brannen er foreløpig ukjent, ifølge politiet i Vestfold på Twitter. Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med brannen.

Brannvesenet ønsker evakuering av beboere og bedrifter i nærheten av næringsområdet.

– Beboere på østsiden kan foreløpig være hjemme, men lokke dører og vinduer. Beboere på sørsiden bes forlate sine hjem grunnet røyk og vind.

E18 på Sem stenges i begge retninger på grunn av brannen, melder Tønsbergs Blad.

160616_Brann_askollen_3

MYE RØYK: Røyken trekker med vinden og beboere som blir berørt bes holde seg innendørs og lokke vinduer og dører. Foto: Stian Ormestad.

Brannen er lokalisert til 2. etasje og har bredt seg opp i 3. etasje og gjennom taket. Brannvesenet er godt i gang med slokkingsarbeid med lift.

– Rask og konsentrert innsats med skjæreslukker, deretter innvendig røykdykking virker å ha effekt, melder Vestviken 110-sentral på Twitter. Mannskap fra fire brannstasjoner er med på slokkingsarbeidet.

Bygningsmassen er anslagsvis 180 meter lang og rundt 100 meter bred, grunnflate på 15.000 kvadratmeter, ifølge brannvesenet. – Pågår massiv innsats for å slukke og hindre spredning.

– Det utvikles nå betydelig mindre røyk fra brannen. Det gir håp om å kunne åpne E18 etter hvert, melder brannvesenet rett før klokka 19.

Rett etter bekrefter politiet at E18 åpnes igjen. – Alle beboere i området kan returnere sine hjem. Dører og vinduer bør holdes lokket.

Klokka 19.38 kommer meldingen om at brannvesenet har full kontroll. Politiet kjenner veit foreløpig ikke hva årsaken til brannen er.

160616_BRANN_askollen_2

STENGTE VEIER: E18 er stengt i begge retninger, veien opp fra Bispeveien til Åskollen er også stengt – men Bispeveien er åpen som normalt. Foto: Stian Ormestad.

160616_BRANN_askollen_4

FIKK KONTROLL PÅ BRANNEN: Alle nødetater var kjapt på plass etter melding om brann på Nortura på Åskollen torsdag kveld 16. juni 2016. Foto: VIB.