Leder: – Ha det bra for nå, Synne!

synne

I SOLVEGGEN PÅ KONTORET: I morgen onsdag 15. juni kommer ReAvisas sommermagasin ut – den siste avisa med hjelp av Synne Eggum Myrvang på en god stund. Nå skal hun avgårde for å studere, og redaktør Stian Ormestad takker for hjelpen for denne gang. Foto: Selfie.

REVETAL: I kveld korrekturleste Synne den siste ReAvisa for en god stund. Det ble avskjedsfest i solveggen på kontoret med brus og morgendagens sommermagasin. Nå skal 20-åringen avgårde for å studere.

Det starta for seks år siden: ReAvisa-redaktøren holdt et journalistkurs for Re kulturskole. En av de ivrige journalistspirene på Re bibliotek var Synne Eggum Myrvang.

Siden den gang har Synne fylt både forsider og dobbeltsider, temabilag, vært på kommunestyremøter, festivaler, sportsarrangement, snakka med kjendiser, møtt Kongen og Dronninga, snakka på direkten på NRK P1, og reist på reportasjetur til vennskapskommunen Katwe midt i Afrika. 

synne

REPORTASJE FRA KATWE: Synne skriver her på en flott reportasje fra vennskapskommunen til Re midt i Afrika. Foto: Stian Ormestad.

Det har vært ei flott tid, både for oss som lager ReAvisa, og – etter tilbakemeldingene å dømme – for alle dere som leser ReAvisa.

Nå er årets sommermagasin i trykken, korrekturlest av Synne med godt humør i solveggen på ReAvisa-kontoret, som den siste avisa før studiene venter.

– Tida i ReAvisa har vært – rett og slett – en viktig del av ungdomsåra mine, forteller Synne.

– Jeg har blitt bedre kjent med mitt eget hjemsted enn jeg kunne forestille meg, og kanskje best av alt:

– Møtt fantastisk mye folk. Unge og eldre, nye og gamle, som alle har tipset, engasjert seg, stilt spørsmål og fortalt – og satt pris på avisa, forteller Synne. 

– Jeg har lært vanvittig mye!

For ReAvisa sin del kan vi skrive under på at Synne har satt sitt gjennomgående positive preg på ReAvisa med gode innspill, unge refleksjoner, sta diskusjoner, og den faste ReAvisa-holdninga «det fikser vi».

Vi kan trygt si at ReAvisa ikke hadde vært den samme uten Synne. Og den innflytelsen hun har hatt vil heldigvis prege avisa videre.

Så heier vi på vår gode Re-ambassadør der ute i den store verden utenfor kommunegrensa, og det er viktig å understreke: Dette er ikke et ha det bra for godt, for ReAvisa-døra vil alltid stå på vidt gap for Synne.

Sjøl sier hun at hun tar med seg mange fine erfaringer inn i studietida:

– Takk til ReAvisa for ideer og innspill jeg har fått komme med, beslutninger jeg har fått ta del i, og alle koselige, skumle, utfordrende og morsomme jobber jeg har fått gjøre!

Hun tror alltid hun vil holde et ekstra godt øye med ReAvisa. Synne har opparbeida seg et stort nettverk, der tilliten er stor til en raus og ryddig, ung journalist.

Tips vil nok renne inn, sjøl om hun bor langt utenfor kommunegrensa de neste åra. Engasjementet for hjembygda er stort, som seg hør og bør hos en ekte lokalavisjournalist.

ReAvisa_Synne_i_arbeid

UTE PÅ OPPDRAG: Re-ordfører Thorvald Hillestad og historiens første stortingsrepresentant fra Re Morten Stordalen snakker med Synne Eggum Myrvang. Foto: Stian Ormestad.

Synne har etter å ha frilansa for ReAvisa også fått frilansoppdrag for flere andre aviser, og hun har det siste året jobba flere perioder med heltidsvikariat hos Jarlsberg Avis.

Nå går turen til bartebyen, og håpet er frilansoppdrag for trønderaviser ved siden av studiene.

ReAvisa har vist seg å være et duganes springbrett til andre journalistjobber, tross et pressa arbeidsmarked for tida.

ReAvisa ble stifta i 2008, nettavisa ble lansert i 2009 da Stian Ormestad tok over driften og eierskapet til avisa. Synne har vært med siden 2010, Håkon Westby ble med som seniorfrilanser på tampen samme år. Frilanser Stine Skoli forsterka laget fra og med i fjor, og i år har Annika Løbig fra medialinja på Horten VGS fått prøve seg i ReAvisa-spaltene.

Synne oppsummerer: – Seks fine år, og jeg har vært med neeeeeesten helt fra start!

ReAvisa_slottsfjell_Synne2_NETT

PRESSEAKKREDITERING: Synne dekker Slottsfjellfestivalen som bare hun kan. Det er blitt mange kulturreportasjer for den musikkglade jenta. Foto: Stian Ormestad.

ReAvisa ligger i postkassene onsdag 15. juni, der folk møtes i Re, og den kan lastes ned gratis her på nettavisa ReAvisa.no.

Her finner du ReAvisa-arkivet, der du kan laste ned tidligere aviser.

Neste ReAvisa har frist 10. august og utgivelse 17. august – den distribueres i tillegg til Re til hele Andebu og Hof, med et eget markedsbilag for Vivestad høstmarked. Book plass allerede nå påAnnonse@ReAvisa.no.

,