Geolog stiller ut steiner fra Storelva

13_6_16_Bakke_molle_Geologiundervisning

GEOLOGIUNDERVISNING: Geolog Rolf Sørensen viser steinprøver fra Storelva som elevene i 8C ser på, fra venstre: Anne Sofie Kalager, lærer Laila Brekke, geolog Arnt Sørensen, Rakel Marie Moen Evensen, Eirunn Jacobsen, Tiril Marie Nese, Torjus Finnerud og lærer Mona Bjordal. Foto: Håkon Westby.

BAKKE MØLLE: Pensjonert geolog Rolf Sørensen har tatt for seg steinene i Storelva og laga en utstilling på Bakke mølle.

Denne uka tar Bakke mølle i mot 8. klassinger som får innføring i gammel mølledrift og bruk av vannkraft. I tillegg får de male mjøl på håndkvern, rotur på Storelva og innføring i geologi.

Geolog Rolf Sørensen viser elevene steinprøver og forteller om det. Han har tatt for seg de forskjellige steinene i elva som har kommet hit med isen, og laga en utstilling ved mølla.

De er satt opp i glassmonter og nå står merkinga for tur, forteller Sørensen. I tillegg skal det monteres plansjer med oversikt over geologien. Utstillingen er sponset av Re Rotary.

Elevene var inndelt i grupper som gjennomførte de forskjellige oppleggene i løpet av dagen.

I pausene kosa de seg med sveler laga av eget malt mjøl og pølser stekt på takke.

Med på opplegget var foruten lærere fra Revetal ungdomsskole også Ole Hagen og Oddvar Borge, og selvfølgelig Bakke Mølle-ildsjel Øivind Skjeggerød.

13_6_16_Bakke_molle_Steinutstilling

STEINUTSTILLING: Geolog Rolf Sørensen har laga en utstilling av steiner fra elva som er kommet til Bakke mølle med isen. De er gjennomskåret og montert i glassmonter. Nå står tekstingen for tur, forteller Sørensen. Foto: Håkon Westby.

, ,