Politipatrulje holder synkehull under oppsikt

030616_SYNKEHULL_VIVESTAD

LITE HULL I ASFALTEN: Under er det et mye større hull, både i bredde og dybde. Politiet frykter asfalten kan gi etter hvis tyngre kjøretøy passerer. Foto: Stian Ormestad.

VIVESTAD: Et lite hull i asfalten skjuler et stort hull under asfalten. Veimyndighetene er på vei.

En politipatrulje holder synkehullet under oppsikt på Vestbygdveien i Vivestad. Første melding kom rett over klokka 16.00 fredag ettermiddag 3. juni.

En billist som tilfeldigvis hadde stoppet på stedet oppdaga hullet, kikka ned og så at det var fritt fall anslagsvis en meter – halvannen ned, i en diameter på en meter eller mer.

Det er litt vanskelig å se omfanget av synkehullet fra oven, forteller politiet på stedet. Dette er hva veimyndighetene som er på vei skal få klarhet i.

Politiet på stedet er ikke i tvil om at det asfalten kan gi etter hvis det kommer store kjøretøy over synkehullet. De sørger for at trafikken passerer i et kjørefelt.

– Selve hullet har en størrelse på cirka 15 centimeter, men det er åpenbart større under oveflaten. Patrulje venter på personell sendt av Vegtrafikksentralen, melder politiet i Vestfold på Twitter.

Det er lite trafikk på stedet.

Rett før klokka 18.00 melder politiet at Vegvesenet er på stedet og overtar arbeidet.
– Det blir satt opp skilt på stedet.

,