Krystallklar oppfordring: – Ta bussen!

030616_TIMESEKSPRESSEN_BUSS_THORVALD_HILLESTAD_TROND_WIFSTAD_1

BUSSER GJERNE TIL OSLO: Rådmann Trond Wifstad og ordfører Thorvald Hillestad håper ikke Re mister busstilbudet til Oslo en gang til – det betyr mye for kommunen vår. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: – Vi har mista den en gang, og vil gjøre alt vi kan for å ikke miste den en gang til, sier ordfører Thorvald Hillestad om ekspressbussen til Oslo.

I dag la Re kommune ved ordfører og rådmann fram forslaget til en kampanje for å skape mer blest rundt «Timeekspressen», som Oslo-bussen fortsatt heter på folkemunne. Nettbuss står bak ruta.

Det mangler bare to – tre passasjerer per avgang i snitt for å få det til å gå rundt. Likevel blir det et tap som nå er oppgitt til over 2,5 millioner kroner, tross effektivisert drift med færre avganger, færre stoppesteder, med mer.

– Ingen vil drive butikk i minus, det var derfor vi mista tilbudet i sin tid. Helt siden toppåret i 2011 gikk det nedover fram til ruta ble lagt ned på nyåret i fjor, men heldigvis fikk vi en ny sjanse da Oslo-bussen kom tilbake i fjor høst, sier ordfører Hillestad.

Nå vil Nettbuss se an videre drift over sommeren, og ta en avgjørelse om tilbudet vil bestå eller ikke i framtida.

– Sommeren er ei viktig tid for busselskapet og da håper vi reinger tar turen til Oslo for kultur, museum, teater, mat, shopping, besøke venner og familie, og hva det skulle være – og selvfølgelig tar bussen!

ReAvisa_buss_1_NETT

EKSPRESSBUSS TIL OSLO: Timeekspressen var i fjor høst tilbake på Revetal og stopper nå flere steder langs Bispeveien igjen. Foto: Stian Ormestad.

Spesielt «teaterbussen» hjem fra Oslo seint lørdag kveld bør folk bli obs på. Og ellers hvis man har noen ærend i hovedstaden er oppfordringen:

– Ta buss. Det er ikke mange billettene per buss som skal til før det blir butikk igjen.

Når det gjelder den daglige pendlermassen, er tilbakemeldingene fra pendlerne at kjernen er tilbake. Det er kanskje mest å hente på alle de som har et ærend i Oslo nå og da, tror rådmann.

– Vi sier også nå at bussen bør brukes på tjenestereiser for ansatte i Re kommune. Det hender vi må en tur til Oslo, og da vil vi at de ansatte bruker bussen, forteller rådmann Wifstad. Samme oppfordring går til næringslivet i Re.

ReAvisa_buss_3_NETT

EN BUSSJÅFØR, EN BUSSJÅRØR….: En blid bussjåfør Jan Neset tar i mot følget med ordfører, kameradame og ReAvisa-journalist da Timeekspressens tilbakekomst ble feira med gratis gulrøtter til morgenpendlerne i august i fjor. Foto: Stian Ormestad.

Det har vært møter mellom Re kommune og Nettbuss, etter initiativ fra ordfører Hillestad, i tillegg til møter mellom Re kommune, Vestfold fylkeskommune og VKT.

Spørsmålet har vært: Hva gjør vi nå? Svaret er en konkurranse.

Har du brukt bussen – kan du vinne: Du må være bosatt i Re kommune, du må dokumentere at du har tatt bussen minst en gang i løpet 2016, og dette må du legge fram på Servicetorget seinest fredag 12. august 2016.

En hovedpremie er bussbillett for to tur/retur til Oslo en lørdag i løpet av høsten, og billetter for to på en forestilling på Latter.

Eller tur/retur til Oslo sammen med ordføreren, der stortingsrepresentant fra Re Morten Stordalen viser rundt på Stortinget, og bespisning i Stortingsrestauranten.

Videre er det trøstepremier med lunsj på Restauranten på Revetal med ordfører, varaordfører eller opposisjonslederen.

Samtaletema må gjerne være kommunesammenslåing – hvorfor Re kommune etter lunsjpartnerens syn må gå til det skrittet.

Fristen er 12. august, og vinneren kåres 15. august 2016.

Ordføreren har vært i kontakt med andre Vestfold-kommuner og håper de henger seg på et liknende løp i sine kommuner.

030616_TIMESEKSPRESSEN_BUSS_THORVALD_HILLESTAD_TROND_WIFSTAD_3

SPEIDER ETTER BUSSEN: Oslo-bussen er viktig for lokalsamfunnet her i Re – kanskje mer viktig enn mange er klar over, mener rådmann Trond Wifstad og ordfører Thorvald Hillestad. Foto: Stian Ormestad.

Argumentene for å beholde bussen er mange og velkjente her i Re. Det samme gjelder for flere kommuner rundt oss:

Det er et viktig tilbud for pendlere. Det er viktig for folk med familie og venner i Oslo-regionen.

– Mange tilflyttere har tatt med bussen i vurderinga når de valgte å slå seg ned her i Re, både med tanke på jobb og familie, sier Hillestad.

– Bussen gir en nærhet til hovedstaden som vi som lokalsamfunn nyter godt av – kanskje mer enn de fleste er klar over, mener rådmann Wifstad.

Revetal som sentrum har vokst, også som det største stoppestedet for Re og store deler av innlands-Vestfold for Oslo-bussen.

Alle disse fordelene for Re er verdt å kjempe for – i kommunal regi, mener ordfører og rådmann.

Derfor gir de gjerne et kommersielt selskap gratis PR og lanserer en kommunal kampanje.

– Fordi vi trenger tilbudet. Vi må ikke gå i den samme fella igjen og ta tilbudet for gitt. Vi må bruke bussen for å beholde bussen.

,