Rema 1000 vil holde åpnet hver søndag – SE VIDEO

REVETAL: – Med den trafikken som var i går, virker det som om vi må fortsette med dette, sier Lukas Ljøterud etter det aller første forsøket med søndagsåpen butikk på Revetal.

Ja eller nei til søndagsåpne butikker?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

Les også: Tja til søndagsåpent på Re-torvet: – Men vil vi virkelig ha det sånn?

Rema 1000 holdt søndagsåpent 8. mai 2016 – den første dagen med søndagsåpen butikk på Revetal – den første «Brustadbua» i Re.

Med sperrebånd ble hundre kvadratmeter sperra av som en gangvei gjennom butikken, der kundene kunne lene seg over sperrebåndet og hente det de ville ha.

– Responsen var veldig god. Det var fornøyde kunder, tross sperrebånd. Folk synes det er bra å slippe og reise til Tønsberg, sier Lukas Ljøterud, Rema 1000-kjøpmann på Revetal.

– Vi syns det er synd å måtte sperre av deler av butikken, vi skulle helst holdt hele butikken åpen. Vi får håpe det kommer etter hvert, sier han.

Han innrømmer at sperrebånd-butikken kan være på kant med loven. «Brustadbua» på Revetal framstår som en labyrint i sikk-sakk mellom hyllene.

Rema1000

VIL HOLDE SØNDAGSÅPENT FRAMOVER: Lukas Ljøterud, Rema 1000 Revetal. Foto: Stian Ormestad.

Og med dette var Revetal innblanda i den nasjonale debatten om søndagsåpne butikker.

Rett før jul trakk Høyre/FrP-regjeringa sitt søndagsåpent-forslag. Rema 1000 sentralt anmeldte i januar tilsammen 120 butikker landet rundt for å ha brutt reglene for å holde åpnet på søndager. Samtlige anmeldelser ble henlagt av politiet i mars.

Da la Rema 1000 strategien sentralt, og spurte sine kjøpmenn om de ville finne fram rullen med sperrebånd, skritte opp 100 kvadratmeter og åpne butikkene sine på søndager. Lukas Ljøterud på Revetal hoppa på tilbudet.

Politiet har ifølge NRK varsla at de ikke vil bruke ressurser på å sjekke om søndagsåpne sperrebånd-butikker er lovstridig. Fagforeningene mener praksisen bryter med loven. Arbeiderpartiet mener det er en snikinnføring av søndagsåpne butikker. Kulturminister Linda Hofseth Helleland (H) skal se på hviledagsbestemmelsene på nytt.

I mens planlegger Ljøterud å holde åpent på søndager så lenge han bare kan, med sperrebånd på kryss og tvers i butikken.

– Dere tøyer den strikken kanskje så langt som det går an å tøye den?

– Det blir spennende å se hva som skjer framover, svarer Rema-kjøpmannen på Revetal i videoen i toppen av denne saken.

Les også: Tja til søndagsåpent på Re-torvet: – Men vil vi virkelig ha det sånn?

,