Rekordmange nye frivillige står klare til å hjelpe

310316_RE_RODE_KORS_BESOKSVENN

RE RØDE KORS: Peter W. Moe, besøksvennkoordinator. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Er du ensom? – Ta kontakt med Re Røde Kors.

– Fra å ha ventelister i fjor, har vi nå et luksusproblem, forteller Peter W. Moe, besøksvennkoordinator i Re Røde Kors.

Per i dag har Re Røde Kors flere frivillige klare til innsats, enn det tilsynelatende er behov for. Men Peter har grunn til å tro at det finnes ensomme i Re som ikke har tatt kontakt – enda.

– Både hjemmetjenesten, helsehuset og Brårsenteret fanger opp ensomme som kan trenge en besøksvenn, og der blir brukerne spurt om de ønsker dette. Men det kan hende at det sitter folk rundt om som ikke har kontakt med det offentlige, men likevel føler seg ensomme.

– Da kan de ta kontakt direkte med Re Røde Kors, oppfordrer Peter via ReAvisa.

Rekordmange melder seg som frivillig i Re Røde Kors om dagen. Det er en tendens i hele Vestfold, med over 600 nye frivillige i fylket. Av dem cirka 100 i Re.

Re Røde Kors er glad for det engasjementet reingene viser – vi har det lokallaget med klart størst vekst.

De fleste av de nye frivillige har meldt seg som beredskapsvakt, men det er også flere flyktningeguider – og som nevnt besøksvenner. Fra i fjor til i år er det faktisk dobbelt så mange besøksvenner i Re Røde Kors.

– Det er kjedelig å melde seg som frivillig, være ferdig kursa i Røde Kors-systemet – så er det ikke behov for meg? Jeg tror behovet for besøksvenner er der, bare vi når ut til de som trenger det, sier Peter.

Besøksvennkoordinatoren kan nås på telefon 909 54 504.

,