– Da jeg var liten fløy vi i skauen hele tida – nå sitter ungdommen mer inne

310316_TURISTFORENINGEN_LARS_JENSEN

TURISTFORENINGEN: Initiativtaker til en ungdomsgruppe i Re – foreløpig under Tønsberg Turistforening – er Lars Jensen (21) fra Vivestad. Foto: Stian Ormestad.

NEDRE BAGSTEVOLD: Ungdom i dag har ikke det samme forholdet til skauen som tidligere generasjoner, mener Lars Jensen fra Vivestad. Det vil han gjøre noe med.

I morgen lørdag 2. april er det kickoff for Den Norske Turistforening (DNT) Ung på Nedre Bagstevold gård. DNT Ung er for ungdom i alderen 13 til 26 år.

Det blir info om turer og Turistforeningen, i tillegg til grilling, slackline og øksekast. Kickoffen starter klokka 11.00.

– Alle er velkomne, forteller Lars Jensen (21) fra Vivestad som står bak initiativet. Han vil vise ungdommen gleden med å være i skauen.

– Først er målet å få med flest mulig på tur. Så på sikt kan det neste målet være å få til en egen lokalavdeling av Turistforeningen her i Re, med et eget ungdomsstyre.

Lars har tatt turleder-kurs og kan stå for nærturer i Vestfold. Han bodde tidligere i Horten, der han starta opp en DNT Ung-avdeling som i dag står på egne bein. Til daglig jobber han som lærerassistent på Revetal ungdomsskole, og i helgene jobber han på Eidene på Tjøme med funksjonshemmede barn.

Gjennom jobben på ungdomsskolen håper han å nå fram til mange ungdommer i Re.

– Ungdom i dag har ikke de samme turvanene og forholdet til naturen som tidligere generasjoner, sier Lars. – Da jeg var liten fløy vi i skauen hele tida. Nå sitter ungdommen mer inne.

På Nedre Bagstevold gård har vertskapet stilt lokaler og uteplass til disposisjon, i tillegg til en liten hytte inni skauen. 

På planen for i år står både kveldsturer, overnattingsturer, toppturer og klatring – på Lønnskollen, fra Merkedammen og Trollsvann, med mer.

– En ting er å gå tur sammen, som vi gjør i Turistforeningen – men en enda viktigere ting er å vise fram gleden av å gå i naturen. Hvor bedre å gjøre dette, enn i Re? Her har vi nok natur å ta av!

IMG_1672 (1)

UT PÅ TUR, ALDRI SUR: Denne ungdomsgjengen fra Re tok en «prøvetur» med turleder Lars Jensen for ikke så lenge siden. Foto: Privat.

,