Revetal CrossFit flytter til en industrihall på Lundteigen: – En drøm som går i oppfyllelse!

LUNDTEIGEN: Endelig er CrossFit der den hører hjemme – også i Re.

Pepper sport har treningssenter i Gamleveien 3 på Revetal, og har de siste åra også utvidet med Revetal CrossFit som til nå har vært i bankbygget på Revetal.

Nå flytter CrossFit til en industrihall på næringsområdet på Lundteigen, der Pepper sport leier 300 kvadratmeter i de tidligere Revac-bygningene. – En drøm som går i oppfyllelse, forteller eier og daglig leder Petter Bjørang.

CrossFit starta i USA i gamle industrihaller, der den første «boxen» kom i 2000. Treningen går på både gymnastikk, vektløfting, kettlebells og kondisjon.

250316_CROSSFIT (4)

PEPPER SPORT: Eier og daglig leder Petter Bjørang. Foto: Stian Ormestad.

Det kan bråke en god del når det står på som verst, så Petter er glad for å flytte fra Revetal der de prøvde å ta hensyn til naboene – men det var ikke alltid så lett.

– Si du har 100 kilo på stanga, og slipper den i gulvet. Det er kjedelig for frisøren under, sier Petter og trekker på smilebåndet. Her på Lundteigen har de alle muligheter til å boltre seg.

Det er timer hver dag, morgen og kveld – alltid med instruktør. – Det blir akkurat det samme opplegget som på Revetal, men med større plass – også i høyden. Her skal det klatres og hoppes, all plassen skal utnyttes maks.

– Det blir trening både inne og ute, i røffe omgivelser. En lagerhall som dette passer perfekt, med store porter vi kan åpne opp.

250316_CROSSFIT (3)

CROSSFIT I RE: Denne gjengen er noen av alle som har jobba dugnad i påska for å få Revetal CrossFit på plass i nye lokaler på Lundteigen. Foto: Stian Ormestad.

De som driver med CrossFit kaller det ofte et «community» – en sterk krets, nesten som en familie.

– Dette er en sammensveisa gjeng, men vi er åpen for nye. Du kommer fort inn i kretsen, og alle er velkommen. Her finnes det alt fra de som er superdårlig trena til de helt på andre enden av skalaen. Alle kan trene på samme økt, med forskjellig vekt og intensitet.

250316_CROSSFIT (5)

BRA TEAM: Dugnadfolka på Revetal CrossFit løfter i flokk. Foto: Privat.

Så sterkt er samholdet, at et førtitalls medlemmer valgte bort fjellet mot å få ferdig «boxen» på Lundteigen i påska.

– Rundt 40 medlemmer har vært med på dugnad, og 40 andre var lei seg for at de hadde dratt på fjellet og ikke kunne være med på dugnad, forteller Petter til ReAvisa.

Pepper sport har snaut 800 betalende medlemmer, og rundt 100 av dem har utvida medlemskapet til CrossFit. Totalt er det rundt 20 ansatte på treningsstudio på Revetal og CrossFit på Lundteigen.

250316_CROSSFIT (1)

LUNDTEIGEN: Næringsområdet på Lundteigen får nye bruksområder. Foto: Stian Ormestad.

, ,