– Ikke kødd med veiene våre!

170316_VEI (10)

VELKOMMEN TIL RE! Her slipper du å løse billett, du kan få kjøre en helt gratis berg- og dalbane. Himmelspretten på Kåpeveien er skummel – en totalt blind bakketopp. Foto: Stian Ormestad.

RE: Artige og koselige veier som må forbli akkurat som de er? Eller livsfarlige veier som må rettes og flates ut så kjapt som mulig?

Les også: Sjekk denna motorveien til Re a’!

Les også: Vil ha ny vei fra Bispeveien til Bakkenteigen: – Det er NÅ vi har muligheten!

Gårsdagens ReAvisa-sak om tversoverveiene i Vestfold og Re, har høsta mange kommentarer. Bakgrunnen for saken er at en ny vei fra Bispeveien til Bakkenteigen ble debattert i Fylkestinget i går.

Flere mener de kronglete veiene må bevares som de er for framtida, av nostalgiske grunner:

– Herlig! Veien bør fredes. Vestfolds route 66!

– Vi som er oppvokst med disse veiene ville ikke vært uten dem.. noe av de artigste/koseligste veiene på mils avstand…. ikke kødd med dem..!

– Og de er akkurat passe for en syklist fra Re sykkelklubb, skriver en av flere som mener veiene er perfekte til mosjon og rekreasjon.

Mens en annen mener at vi kan skrive om tittelen på hitlåta «Highway to hell» til «Highway to hel…e Re».

170316_VEI (1)

VELKOMMEN TIL RE! Lite har skjedd med Kåpeveien, over Bakkane – bortsett fra at snirkelveien rett før Gretteåsen ble retta ut for noen år siden. Det som i dag er en lang sving, var før en krussedull med asfalt. Det sies at hvis du kjørte fort nok, kunne du risikere å frontkollidere med deg sjøl. Foto: Stian Ormestad.

For mens noen elsker disse småveiene med sine mangler og merkelige lyter, hater andre å måtte kjøre der.

– Grøss og gru! Min arbeidshverdag å kjøre på disse veiene. Himmelspretten er helt jæv@@@ å kjøre på!

– På sommeren er himmelspretten kul,  dog ikke på vinteren! Jeg unngår disse veiene i det lengste, svarer en annen ReAvisa-leser.

170316_VEI (6)

VELKOMMEN TIL RE! Følg etter traktoren – så kommer du til Re. Bildet er fra Knutstadkrysset i Undrumsdal. Foto: Stian Ormestad.

Mer alvorlig er spørsmål om jordvern, naturvern og kulturminner i landskapet der asfalten snirkler seg vei.

– Hallo! Ny trase mellom øst og vest i Re vil, etter dagens veinormer, ødelegge betydelige arealer med verdifullt landskap i hjertet av fylket. Raviner, elvedaler med edellauvskog og bregnejungel, stupbratte beiteområder og gårdstun på nippet til å krysse veien vil måtte vike,- i hvert fall hvis det blir snakk om utvidelse av eksisterende veinett.

– Det er hit jeg tar med gjestene mine når jeg skal vise dem bygda. Det er her jeg går og her vi vil sykle, med ett gir. Kjør pent, så går det bra.

170316_FYLKESTINGET (5)

GODT RE-PRESENTERT: Tversoverveiene i Vestfold og Re ble satt på sakskartet i Fylkestinget torsdag 17. mars 2016. Hele fem fylkestingsrepresentanter fra Re: Jon Olav Knotten (H), Ole Døvik (KrF), Trude Viola Antonsen (AP), Frode Hestnes (FrP) og Thorvald Hillestad (SP). Foto: Stian Ormestad.

Kommentarene er saksa fra kommentarfeltet på nettavisa, ReAvisas Facebook-side, og delinger videre fra den.

Les også: Sjekk denna motorveien til Re a’!

Les også: Vil ha ny vei fra Bispeveien til Bakkenteigen: – Det er NÅ vi har muligheten!

,