Inviterer til infomøte om Revetal-utbygging

050316_TORVPARKEN_2_REVETAL

NYE PLANER FOR TORVPARKEN 2: Leilighetene kan være innflytningsklare til jul 2017, forteller megler Truls Bøhle og utbygger Revetal park ved Svein Olsen. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Torvparken 2-prosjektet er skalert noe ned, med 23 leiligheter over fire etasjer, 800 kvadratmeter næring i første etasje, og parkering i kjelleren – på dagens bakkeplan. Onsdag 9. mars blir det infomøte om planene på Restauranten.

Første gang ReAvisa skrev om Torvparken 2-prosjektet var for snart tre år siden. Da var planene noe større enn det de er nå, med 34 leiligheter og 900 kvadratmeter næring. Andre gangen ReAvisa skrev om prosjektet i 2014, var det vokst seg enda større med 36 leiligheter og 1.300 kvadratmeter næring.

Alle gode ting er tre – og tre år etter første forsøk er prosjektet justert ned igjen, til 23 leiligheter og 800 kvadratmeter næring.

– Det er en fordel med et mindre prosjekt, med færre enheter å konsentrere seg om. Det blir en større trygghet for både kjøper og utbygger, så vi har stor tro på at vi kommer i gang med dette prosjektet i løpet av året. I tillegg blir det også kortere byggetid, så leilighetene kan stå innflytningsklare til jul 2017, forteller Svein Olsen på vegne Revetal Park A/S som utbygger.

Revetal Park var også utbygger for de to prosjektene Revetal Park 1 og Revetal Park 2 på henholdsvis 26 og 18 leiligheter.

Mange har gleda seg lenge til dette prosjektet blir ferdigstilt – det vil endelig bli en helhet i sentrum. Tomta bak bankbygget er det eneste som står igjen, som ikke er bebygd i den helhetlig planen for kjernen i Revetal sentrum.

ReAvisa_Torvparken2_3_NETT

BYGGES I SAMME STIL SOM TORVPARKEN 1: Slik så tegningene ut for to år siden, nå er planene skalert noe ned. Ilustrasjon: Revetal park.

Det skal legges lokk over parkeringsplassen og bygges i høyden over samme lest som Torvparken 1 – bedre kjent som Bondeheimen på folkemunne.

Bak fasaden er det et helt nytt prosjekt, men utad vil bygget se likt ut som på tidligere tegninger.

I de to forrige forsøkene var timingen litt uheldig, mener Svein Olsen. Den gang var det 36 nye leiligheter som nylig hadde vært i markedet ved byggingen av Revetal park og Revetal vest.

– Markedet var metta, til og med på Revetal, sier Svein Olsen og ler – optimistisk til at det nå blir solgt nok leiligheter til å sette i gang byggingen kommende høst. Til det må det bli solgt 12 – 15 leiligheter først, avhengig av størrelsen på leilighetene som blir solgt.

Sjøl om dette prosjektet har drøyd litt, har Olsen langt ifra vært arbeidsledig. Det har ikke vært mye tid til å tvinne tommeltotter; med dette prosjektet vil han ha vært med på byggingen av godt over 150 leiligheter på Revetal de siste tjue åra, over 100 av dem i løpet av de siste ti åra.

– Vi har veldig gode erfaringer. Stort sett har det vært utsolgt før vi er ferdig med å bygge, forteller Olsen.

Truls Bøhle ved DNB Eiendom Revetal skal stå for salget. Han forteller om et stort trøkk lokalt om dagen, spesielt etter jul i år. Bøhle oppfordrer alle som er interessert i å reagere kjapt.

– De beste leilighetene går som oftest aller først. Dessuten, hvis du er tidlig inne i prosessen, kan du forme leiligheten en god del sjøl. Det setter mange pris på.

Alle leilighetene blir vestvendt, bortsett fra en sydvent i hver etasje. Torvparken 2 vil reise seg ved siden av Torvparken 1, med parkeringsplassen utenfor NAV i mellom, samt en innkjøring til parkeringsplasser.

Leilighetene blir på 52 til 120 kvadratmeter. Priser er ikke klare enda, men vil være klart sammen med prospektet i månedsskiftet april/mai.

Men planer og mye av tegninger er allerede på plass, så det blir gode muligheter til å sette seg inn i prosjektet på infomøte 9. mars på Restauranten, med start klokka 18.00.

Les også: – Endelig en helhet i sentrum! (2013)

Les også: Revetal-utbygging med en enda større næringsdel enn planlagt (2014)

ReAvisa_Torvparken2_5_NETT

SÅNN ER OMRÅDET I DAG: Ikke verdens vakreste syn i dag, men snart er også denne tomta bebygd med nytt flott sentrumsbygg på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

,