Karneval på Re helsehus – se video!

REVETAL: Kåre Jahre (90) syns han hører musikk nedi gangen. Etter hvert som det merkelige følget nærmer seg, klapper Kåre i takt – og får en god klem av en klovn.

Med klovnenese på nesetippen teller Gro Hansen, musiker og kulturkoordinator på Re helsehus, opp til samba-musikk.

Bak Gro følger en hale med ledere, ansatte og andre med tilknytning til Re helsehus og kulturkontoret i Re kommune – til og med dragen Per har kommet seg etter Re middelalderdager og danser bakerst i følget.

Gro Hansen er ansatt som kulturkoordinator ved hjelp av en privat pengegave fra Jens Holtung. Målet er å spre glede med sang og musikk – så hva er vel da bedre enn å lage karneval?

– Noen av oss ansatte går rundt på stuene med sang og musikk, for å spre litt farge og latter. Kjøkkenet lager fargerik mat. I kveld blir det åpen konsert med mer karneval-stemning på den faste Musikk-kafeen. Den er åpen for gjester utenfra, minner Gro om.

Et sånt avbrekk i hverdagen, settes stor pris på. Peder Lærum (85) fra Våle, helt på grensa til Holmestrand, koser seg veldig.

– Det blir litt ensformig å sitte her, så vi trenger litt avspredelser, sier Peder – som er klar for flere sprell i kveld på Musikk-kafeen.

– Ja, det må’n få med seg!

, ,