– Velkommen til kulturkveld på ungdomsskolen!

REVETAL: Onsdag kveld er du invitert til kulturkveld på Revetal ungdomsskole.

Benedicte Hole Strange (15) og Paula Sophie Skaug Evensen (16) er to av over 300 elever som er i full sving med forberedelsene til kulturkvelden på Revetal ungdomsskole.

120216_KULTURKVELD_2

SISTE FINPUSS: Benedicte Hole Strange (15) og Paula Sophie Skaug Evensen (16) tar en pause i danseøvelsene. Foto: Stian Ormestad.

De forteller at det blir Beatles-musikal, som de er i full gang med danseøvelser til. Benedicte har ansvaret for koreografien. Det blir også konserter, kunstutstilling, tegnefilm, kviss, et eget lekerom – og et eget gaming-rom, matlaging, og et show med Re-talenter.

«Dette er en fin sjanse til å se hvor fantastisk talentfulle elever vi har og hvor mye bra de driver med på skolen og på fritida», heter det på Facebook-eventet til kulturkvelden.

120216_KULTURKVELD_3

SYR KOSTYMER: Synne Emilie Brosvik (14) organiserer valgfagselevene som syr kostymer til Beatles-musikalen. Foto: Stian Ormestad.

At alle elevene på hele skolen er involvert i det samme prosjektet, synes Synne Emilie Brosvik (14) og de andre som syr skjørt til forestillingen er moro. Alle bidrar med sitt, enten det er på, bak eller foran scenen – eller det er å lage tegnefilm, maleri eller sy sammen en kviss.

I gymsalen øves det på swing, til gammel Beatles-musikk. Har elevene hørt om Beatles?

– Ja ja, selvfølgelig, sier Benedicte Hole Strange (15) for egen regning. – Kanskje ikke alle elevene hadde hørt om Beatles, men nå er vel de fleste blitt litt interessert i Beatles, mener hun.

Kulturkvelden starter klokka 18.00 onsdag 17. februar, og alle som har lyst er velkommen.

120216_KULTURKVELD_1

TOMMEL OPP: Ungdomsskolelærer Frank Wedde får fram nye musikktalenter på Revetal ungdomsskole. Foto: Stian Ormestad.

,