Fire NM-gull til sykkeltalentet Kristian Klevjer

140216_SYKKEL_KLEVJER_2 (2)

GULLGROSSIST: Kristian Klevjer (16) er rytteren i svart og hvit drakt på innerspor foran. Foto: Norges Cykleforbund (NCF).

VÅLE/DANMARK: Førsteårsjunior Kristian Klevjer (16) tok fire gullmedaljer og tre sølv i NM i banesykling i helga.

Norgesmesterskapet var lagt til Danmark, siden det ikke finnes noen velodrom til banesykling her til lands. Nettopp av den grunn satser egentlig ikke Kristian i banesykling, men landevei.

Likevel ble det hele fire gull, tre sølv og en fjerdeplass på Våle-gutten i årets NM i banesykling.

– Jeg hadde mye bra kamp mot de andre, og det ble mye jevne tider og sånn – så det var moro. Jeg satser jo egentlig på landevei, men det er moro å kjøre litt bane når det ikke er sesong på landevei – og jeg skal fortsette med det, forteller Kristian til ReAvisa.

140216_SYKKEL_KLEVJER_1 (2)

PÅ TOPPEN AV PALLEN: Sykkeltalentet Kristian Klevjer (16) fra Våle. Foto: Norges Cykleforbund (NCF).

Medaljegrossisten håva inn edle medaljer: Gull på 1000 meter tempo, gull på 3000 meter tempo, gull på keirin, og gull på eliminasjonsløp. Sølv på poengløp, sprint, og i omnium som er sammenlagt av noen av distansene – der hadde Kristian like mye poeng som vinneren, men tapte den siste spurten i det avgjørende løpet, som da avgjorde vinneren. I tillegg ble det en fjerdeplass i schratch fellesstart.

Likevel er og blir landeveisritt førstepri for sykkeltalentet:

– Det har vel mye med at man må til utlandet for å sykle bane, siden vi ikke har en velodrom i Norge. Håper jo at vi får bygd en velodrom snart, så det blir litt enklere å få kjørt på bane.

Kristian starta sin sykkelkarriere i skauene her i Re, i Re Sykkelklubb. Der ble han helt til skolestart på Norges toppidrettsgymnas (NTG) på Kongsvinger i fjor. Derfor bytta han også klubb og sykler nå for Glomdal.

– Men Kristian er fortsatt en ekte Re-gutt! Vi Re SK er som vanlig svært imponerte og ganske stolte, forteller Henning Larsen på vegne av den lokale sykkelklubben, som ga en liten oppmerksomhet til Kristian da han flytta:

«Kristian Klevjer er nå gått over i juniorklassen og går på skole i Kongsvinger. Da var det naturlig å bytte klubb. Fra denne sesongen vil han sykle for Glåmdal junior elite! Vi ønsker ham lykke til! Og vi vil følge med på det du gjør Kristian! Mamma Tiia har samla noen bilder i fra Kristians tid i Re SK:»

140216_SYKKEL_KLEVJER_3