I kveld kan du starte med i slektsforskning i Re

DSC_0035

SPENNENDE! Turid Haug og Inger Haug graver seg tilbake i egen slekt og svigerslekt, helt tilbake til slutten av 1700-tallet – med god hjelp fra slektsforsker Lars Jørgen Ormestad. – Foreldrene våre fortalte ikke så mye om slekta, spesielt ikke det som var tabubelagt – det er ekstra spennende å grave i! Foto: Stian Ormestad.

BRÅR: Har du lyst til å begynne med slektsforskning, eller har du holdt på en stund, men trenger litt inspirasjon eller hjelp?

I kveld 9. februar samles rutinerte, litt mindre rutinerte og helt ferske slektsforskere på Re bibliotek for å komme i gang, utveksle erfaringer og lære hvordan man kommer i gang med kildebruk.

Kveldens møte er spesielt tilrettelagt for nybegynnere.

– Vi er der fra klokka 17.00 – 21.00, forteller instruktørene Lars Jørgen Ormestad fra Undrumsdal og Odd Roar Sulutvedt fra Vivestad. – Det blir foredrag om hvordan man kommer i gang med kildebruk klokka 19.00 – og fram til klokka 19.00 er også biblioteket åpent,  så det er mulig å låne bygdebøker og eventuelt bestille dette i løpet av møtet.

120116_SLEKTSFORSKNING_DIS_1

HJELPER HVERANDRE: Turid Haug, Inger Haug og Karl Anders Bråten har allerede vært med en stund på slektsforskning i regi av DIS Re. Lars Jørgen Ormestad er instruktør. Foto: Stian Ormestad.

Nybegynnerne får også hjelp av kursdeltakere som har vært med en stund, blant annet Karl Anders Bråten, Turid Haug og Inger Haug. De er blitt hekta på slektsforskning i løpet av de to – tre siste åra. Bare en gang måtte Inger droppe en tirsdag det var møte, og det var på grunn av sjukehusinnleggelse.

– Det er moro veit du, nå driver vi og graver tilbake til slutten av 1700-tallet. Det går både i egen slekt, og også mye i svigerslekta til gubbane våre. Det følger med mye historiekunnskap – og jeg har alltid vært veldig interessert i historie, forteller Turid. – Veldig morsomt!

Spesielt det som i tidligere tider var tabubelagt, har de aldri hørt at noen eldre i slekta fortalte om. – Farmor var født utenfor ekteskap, det har jeg aldri hørt om for eksempel.

Slektsforskning i Re ved DIS-Re har møter på Re bibliotek hver andre tirsdag i måneden – unntatt sommermånedene juni, juli og august. Møtene er åpne for alle som kan være interessert i historie og slektsforskning – alle er velkommen.

– Ta gjerne med egen PC, oppfordrer Ormestad og Sulutvedt. Og passer det ikke i kveld, er det en ny sjanse 8. mars. 

DSC_0041

RE BIBLIOTEK: Biblioteket holder åpent til klokka 19.00, så det er mulig å låne bygdebøker i løpet av møtet. Foto: Stian Ormestad.