DNB legger ned – lenge leve den lokale banken?

040216_AGIOS_1

SATSER LOKALT: Hos Agios får du fortsatt lokale, personlige banktjenester på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: DNB-konkurrenter ser sitt snitt til å kapre kunder nå som banken på Revetal legges ned.

Les også: Banken legges ned – eiendomskontoret består

Agios på Revetal driver med lån og finans, i tillegg til forsikring, eiendomsmegling og advokattjenester. Daglig leder Dag Cederstolpe forteller at han er både overraska og ikke overraska over trekket fra DNB.

040216_AGIOS_2

AGIOS PÅ REVETAL: Daglig leder Dag Cederstolpe. Foto: Stian Ormestad.

– Dette er en prossess som har pågått i veldig mange år, der DNB legger ned lokale filialer og sentraliserer over hele linja. Så det er ikke overraskende at de legger ned på Revetal, sett utifra DNBs profil.

– Men det er overraskende at de legger ned i et område i vekst – sett utenfra, fra vårt ståsted, sier Cederstolpe. Agios har sitt hovedkontor på Revetal.

Han mener DNB-banksjef Terje Solvik og DNB-konsernet tar for lett på personlig rådgivning, at det kan overføres til digitale løsninger. Les mer om det og nedleggelsen av DNB Revetal i denne saken fra i går.

– Agios legger vekt på å fortsatt være lokalt forankra, og være tilstede og tilgjengelig på Revetal, forteller Cederstople. – Vi etablerte oss her på Revetal av en god grunn: Innland-Vestfold er det primære nedslagsfeltet, og da er Revetal et naturlig sentrum i et område i vekst.

Agios driver ikke en tradisjonell bank, men jobber for kunder mot flere banker, forteller Cederstople. – Vi vil hjelpe kunder i Re og omegn til den beste avtalen. Lånetakere blir sendt videre til etablerte banker. Kundene får en kontaktperson hos oss, og en kontaktperson i banken.

Andebu Sparebank06justert

ANDEBU SPAREBANK: Lokal tilhørighet i 153 år. Foto: www.nordsveenfoto.no

Andebu Sparebank legger også stor vekt på den lokale tilknytningen, forteller kommunikasjons- og markedssjef Øyvin Hansen.

– For vår del har lokal forankring vært grunnsteinen i 153 år, og det er ikke noe vi rokker ved. Nå skjer det mye med kommunesammenslåing for Andebu, så nye Sandefjord med Stokke og Sandefjord by blir viktige områder for oss.

– Så kommer DNB-trekket nå, i forhold til Revetal. Vi ser en stadig sterkere handlerute mellom Andebu og Re – så hvorfor ikke snu den fra Re til Andebu når det gjelder banktjenester, til en mer jordnær og trivelig bank med personlig service – hvis folk opplever DNB som stor, upersonlig og lite lokal?

Andebu Sparebank www.nordsveenfoto.no

ANDEBU SPAREBANK: Kommunikasjons- og markedssjef Øyvin Hansen. Foto: www.nordsveenfoto.no.

Re har ikke vært et satsingsområde for lokalbanken i nabokommunen så langt, sjøl om banken har flere kunder her. DNB-nedleggelsen på Revetal kan forandre på det.

– Dette kom brått på oss, sjøl om vi visste noe om hvem vei det ville gå på sikt. Vi hørte som alle andre nyheten i går, så vi har ikke rukket å ta en skikkelig vurdering på det. Andebu Sparebank kan se en mulighet i Re, helt klart.

Men det sitter lenger inne å etablere nye filialer nå, enn for få år siden, forteller Hansen – som minner om at det ikke er så lange veien over skauen til Andebu, i forhold til å kjøre inn til byen.

Andebu Sparebank har hovedkontor i Andebu sentrum, og filialer i Kodal og Sandefjord.

SPAREBANK 1 BUSKERUD OG VESTFOLD: Lars Anders Berg, banksjef i Horten. Pressefoto.

Lars Anders Berg, lokalbanksjef i SpareBank 1 Buskerud og Vestfold i Horten, forteller at DNB-nedleggelsen kom overraskende også på ham. Samme dag som nyheten sprakk, hadde SpareBank 1 BV ei helside annonse i ReAvisa.

– Det var faktisk helt tilfeldig, vi visste naturligvis ikke at nyheten kom samme dag som vi kjørte på med en helside i ReAvisa, forteller Berg. – Vi har tenkt lenge på å annonsere i ReAvisa for å bli mer synlige i det spennende området.

– Vi i SpareBank 1 BV har nylig lagt vår nye strategi som handler om å vokse og ta en sterkere posisjon i regionen, samtidig vil vi styrke oss digitalt. Sparebank 1 BV har kunder over hele Vestfold, også en del i Re. Målet er helt klart å ekspandere, forteller Berg.

– Revetal er sentrum for et markedsområde som vi veldig gjerne vil ha flere nye kunder i.

Men det finnes ingen planer om å åpne en filial på Revetal.

Sparebank 1 Buskerud og Vestfold har – som DNB vil ha etter nedleggelsen på Revetal – sine nærmeste bankfilialer i Horten og Tønsberg.

Solvik (2)

DNB STENGER DØRENE: – I løpet av første halvår i år, er det som er blitt sagt. Det er ikke satt en konkret dato for når kontoret legges ned på Revetal, fortalte banksjef Terje Solvik til ReAvisa i går – da nyheten om nedleggelsen på Revetal ble kjent. Foto: Privat.

Les også: Banken legges ned – eiendomskontoret består