Sklir du rundt på glattisen i Re?

DSC_0722 (2)

PÅ GLATTISEN: En ReAvisa-leser mener det kan være farlig å bevege seg på denne islagte gang- og sykkelstien. Foto: Privat.

REVETAL: – Travle folk må skli seg hele veien fram til skole, buss, butikk og arbeid….

Det skriver en ReAvisa-leser, med bildet over vedlagt. Bildet er i fra gang- og sykkelstien fra Revetal til Revetal 3 og Valleåsen torsdag morgen 4. februar.

– Her går det hundrevis av ungdommer, eldre og oss midt imellom hver dag. Tryggeste vei nå er bilveien, eller der ingen har gått før!

ReAvisa-tipseren mener dette rimer dårlig med Re kommune som et trygt lokalsamfunn.

Rådmann i Re Trond Wifstad bekrefter på ReAvisa sitt spørsmål at det «i utgangspunktet er kommunens ansvar».

– Veldig fint om det gis melding til kommunen ved servicetorget, som videreformidler dette til driftsavdelingen, oppfordrer Wifstad ved glatte gang- og sykkelveier.

Torsdag kveld skal det ikke være stort bedre, ifølge denne meldingen lagt inn på varslingstjenesten Fiksgatami.no – meldingen går direkte videre til Re kommune og Statens vegvesen region sør:

«Veldig glatt på gangfeltet/spiralen ned fra Elgstien og videre mot sentrum og motsatt retning mot Valleåsen. Trengs sårt å gruses snarest mulig! Var ute å gikk i går og i dag, ingen bedring. Fare for stygge skader når folk er ute å går. Fortauet blir brukt av mange på feltet som skal på skolen eller ned til Revetal sentrum. Enkelte gatelys på gangstien mangler også belysning.»

Er det flere gang- og sykkelstier folk må ut på glattisen i Re? Tips gjerne ReAvisa eller skriv i kommentarfeltet under – og si ifra til kommunens servicetorg!