For 50 år siden hadde disse to sin første arbeidsdag på Huseby

Bilde_HUSEBY_Magnar_Ivar_jubileum

HUSEBY-ANSATT I 50 ÅR: Ivar Nordby (65) og Magnar Vagstad (70) avbildet ved jubileumskaka. Foto: Pressemelding.

VÅLE: På dagen 31. januar 2016 hadde Ivar Nordby (65) og Magnar Vagstad (70) vært ansatt på Huseby i hele 50 år.

På den samme datoen for 50 år siden ble nemlig Ivar og Magnar ønsket velkommen til sin nye arbeidsplass av Kåre Huseby, som den gang var eier og bedriftens daglige leder. Siden den dagen har Huseby vært deres daglige arbeidsplass i hele 50 år.

ReAvisa_Huseby_006

GUTTA PÅ GØLVET: Last ned ReAvisa, november 2014, for å lese en lengre sak om gamlegutta på gølvet på Huseby-fabrikken i Våle. Foto: Stian Ormestad.

ReAvisa skrev en lengre sak om Huseby-historien i ReAvisa, november 2014 – last ned avisa her.

Huseby AS ble på den tiden en viktig underleverandør til blant annet Tandberg Radiofabrikk. Alt av møbelkabinetter til Tandbergs radio og TV-modeller, samt høyttalere og lydbåndopptakere ble produsert på fabrikken i Våle. Dette var kvalitetsprodukter som var å finne i mange norske hjem på 1960- og 1970-tallet.

På slutten av 1970-tallet innledet Huseby også samarbeid med Ekornes Møbelfabrikk, og tremøbler som spisestuer og veggseksjoner ble produsert i Våle. I 1974 startet Huseby med kjøkkenproduksjon, og i løpet av få år ble det bare dette Huseby satsa på.

Ivar Nordby (65) var bare 15 år da han begynte som montør av blant annet møbelkabinetter i 1966.

Etter fem år flytta han over til maskinavdelingen, hvor han har vært siden. Han har blant annet hatt verv som hovedvernombud i bedriften i mange år. Ivar husker godt i 1984 da Huseby gikk til anskaffelse av en helt ny CNC-styrt fresemaskin. Dette var et langt steg frem rent teknologisk, og maskinen har gått kontinuerlig siden den gang. Ivar har programmert og styrt maskinen trofast – med stø hånd – i alle disse årene.

Magnar Vagstad (70) var 20 år da han begynte på Huseby i 1966.

Hans først jobb ble å håndpusse alle delene til Tandberg-kabinettene. Siden flyttet han over til lakkavdelingen hvor han lakkerte forskjellige komponenter for Tandberg og Ekornes med lakkpistol. Magnar var tilknyttet denne avdelingen i 15 år, og var også i noen år formann på denne avdelingen.

Han har de seinere åra jobba med sammensetting av dørfronter til kjøkken i maskinavdelingen. Når han velfortjent går av med pensjon på vårparten er han en som vil bli savnet også for sine mange praktiske gjøremål, med rydding og oppvask på huset. Han har gjerne stilt på jobben grytidlig hver eneste morgen for å ta seg av dette før de andre kommer på jobb.

– Vi har vært heldige, sier Ivar og Magnar, – for vi har hatt en jobb vi stortrives med og vi har fått lov til å beholde den i så mange år. Huseby har vært en god arbeidsgiver, og det har alltid vært et veldig bra arbeidsmiljø her!

Det understrekes ved at de to jubilantene til sammen har 100 års fartstid i bedriften. Jubiléet ble feiret i kantinen med blomster til jubilantene, samt kake til alle ansatte i forbindelse med et allmøte sist mandag.

– Det finnes fremdeles arbeidstakere som tilbringer hele sitt yrkesaktive liv i én og samme bedrift. Vi er så heldig at vi er en av de få bedriftene, sier Ellen S. Andersen på vegne av Huseby AS.

ReAvisa skrev en lengre sak om Huseby-historien i ReAvisa, november 2014 – last ned avisa her.

Thumbnail_november_2014 copy

FAKSIMILE: ReAvisa, november 2014.