Har du sett kuer på rømmen i Re?

HUNDESTUA: Sju kalver ble skremt av raketter på nyttårsaften og har vært på rømmen siden.

Dag Rickard Badendyck holder til på Hundestua i Stokke, helt på grensa til Re i nord og Andebu i vest. Etter at gården lå brakk i 40 – 50 år, har Badendyck pussa opp og starta ny drift siden desember 2014.

Blant annet er det kuer på gården. Det har hendt at noen har sniki seg en tur avgårde tidligere, men de har alltid kommet hjem igjen. Det har ikke sju ungdyr på 10 måneder som stakk av på nyttårsaften.

– De ble veldig skremt og kan derfor ha løpt veldig langt – så langt at de har glemt veien hjem igjen, mener bonden. Han forteller at han er helt sikker på at de rømte mot Re.

Sjøl om han har leita, gode naboer har trådd til og kjørt fra gård til gård og spurt, så er kuene fortsatt borte – seks dager inn i det nye året.

– Jeg er ikke superbekymra, men jeg vil jo gjøre alt for å få dem hjem. De var nok veldig redde og har gått seg skikkelig vill.

Dyra skal klare seg en tid i kulda. Vann får de i seg gjennom å slikke i seg snø, men det er sparsomt med mat.

Mest sannsynlig trekker dyra til gårder med andre besetninger. – Hadde de funnet veien hjem, hadde de vært her nå. De er garantert på villspor, sier Badendyck til ReAvisa onsdag kveld 6. januar.

Alle tips, enten folk ser kalvene – de kan være sky for folk og vanskelig å få øye på, eller folk ser spor i snøen, kan rettes til Dag Rickard Badendyck på telefon 909 74 860.

De savnede dyra beskrives slik: Rødbrune i fargen med litt hvitt spill.

Sak oppdatert:

Kvelden etter ReAvisa publiserte denne saken er dyra fortsatt ikke kommet hjem.

– Fikk et tips fra en som hadde lest artikkelen deres i dag tidlig, han hadde sett de på lørdag. Det var kjempebra info, forteller Badendyck til ReAvisa.

– Men dyra eller spor har vi ikke sett mer til. Vi gjør nye søk i morgen, da prøver vi med elghund.

Sak oppdatert:

To dager etter at denne saken ble publisert, og etter åtte dager på rømmen, er kuene endelig trygt tilbake på Hundestua.

Bonden takker alle ReAvisa-leserne som har tipsa om observasjoner, som hjalp veldig til i leitinga.

Husker du dyra som var på rømmen på Linnestad i fjor sommer?
Da ble politiet tilkalt for å få dem tilbake på beitet.