Julegrana ble tent i Re

ReAvisa_Julespill_Fjellborg_7_NETT.jpgJUL I RE: Første søndag i advent var hundrevis av reinger med på å tenne julegrana i Våle, Undrumsdal og på Revetal.

Sist helg var det julemarked i Vivestad, julegrantenning på Revetal, i Undrumsdal og i Våle – der det også var et helt nytt julespill og julegrøt til salgs i kiosken.

Se bilder fra jula i Re 2015 – oppdateres!

Grøten var såpass populær at køen på Fjellborg strakk seg hele veien fra kiosken og ut i storesalen. Etter et kvarters servering var grøtkjelen tom, og det måtte varmes opp mer.
Det gikk unna av både vått og tørt i Vivestad også, der mange kombinerte turen til julemarked med en julemiddag. I løpet av helga gikk det mer enn 100 kilo ribbe.

Det var også julegrantenning i Undrumsdal, der bygdegruppa og menighetsrådet samla bygda til tenning av juletreet mellom Dalheim og skolen.

Ettermiddagen begynte med gudstjeneste i Undrumsdal kirke og fakkeltog derfra til Dalheim. Der sto Våle skolekorps klare for å spille til gangen rundt juletreet.

Inne på Dalheim var det kaker og kaffe til salgs. Under trappa opp til salen i andre etasje satt julenissen og delte ut godteposer til alle barna.

På Revetal var flere hundre samla til julegrantenning i parken. Ordfører Thorvald Hillestad vippa over bryteren så juletreet lyser opp førjulstida i Re sentrum.

Ramnes og Røråstoppen skolekorps spilte til gangen rundt juletreet sammen med Blågjengen. Karoline Lie var forsanger.

Før tenningen gikk det et langt fakkeltog fra Revetal ungdomsskole til parken, der skolekorpset solgte kaffe, gløgg og kaker.

ReAvisa snakka med to jenter, Kaisa Martiniussen Ormestad (5) og Alvhilde Gran Seth (5), som hadde laga sin egen gang rundt juletreet litt ved siden av de andre. Det synes de var fint.

Til helga er det nissefest på Vonheim og julemarked på Våle prestegård. Blågjengen spiller jula inn i Ramnes kirke torsdag 17. desember 2015.

På julaften er det julaften for alle på Restauranten – i regi av Foreningen julaften i Re. Cathrine Bøhle kan gi mer info på telefon 917 20 652.

I romjula er det Za-Zaa-rock 2. juledag på Revetal gamle stasjon, 3. dagsfest på Vonheim i Fon, 4. dagsfest på Våle samfunnshus og 5. dagsfest på Dalheim i Undrumsdal.

Se bilder fra jula i Re 2015 – oppdateres!