Stor interesse for valget

ReAvisa_FASADE21LOKALVALGET 2015: I valguka hadde nettavisa ReAvisa.no tett oppunder 9.000 lesere. Det vil si at «alle» leser ReAvisa.no.

Se video fra siste lokalvalgkamp-innspurt i Re

ReAvisa dekker et nedslagsfelt på nøkternt regna 10.000 små og store – det vil si alle seks sogna i Re kommune, pluss Høyjord i Andebu – og i tillegg kommer folk som ikke bor her, men har interesse for det som skjer i Re.

Mest lest: Sjekk hvem som tar plass i det nye kommunestyret i Re

ReAvisa-redaksjonen får stadig henvendelser fra lesere i alle kanter av landet og i verden forøvrig, som sjekker innom nettavisa ReAvisa.no, laster ned papiravisa, eller får den tilsendt i posten fra venner eller familie i Re.

Les også: Nei-flertall mot sammenslåing i hele Re – bortsett fra i Vivestad

Nettavisa ReAvisa.no setter nye leserrekorder nå og da. I løpet av valguka – fra valgdagen 14. september til mandagen etter 21. september 2015 – har 8.903 unike brukere besøkt nettavisa ReAvisa.no.

– Snaut 9.000 lesere på ei uke er ganske utrolig, og en fantastisk stor andel av nedslagsfeltet – det vil si at så å si alle leser nettavisa ReAvisa.no!

Nå kan nok folkeavtemminga ha gjort at en del i nabokommunene også fulgte spent med på ReAvisa.no – men sånn er det til vanlig også. ReAvisa er godt lest i landlige strøk, langt utenfor kommunegrensa.

Les også: ReAvisa har tatt tempen på alle stemmelokalene i Re kommune

Tidligere leserrekorder er blitt satt ved dramatiske hendelser som ulykker, brann og dødsfall, men også under hyggelige markeringer som kongebesøket i Re sommeren 2012, den årlige 17. mai-feiringa, gladsaken om potetsetting på parkeringshustaket, med mer.

Les mer: Setter poteter på taket av Revetal

Også den utrolige historien om svensker på ville veier i Re, som spredde seg til redaksjoner i inn- og utland, satte ny leserrekord i sin tid:

Les mer: Svensker på ville veier i Re (arkivsak fra 2012)

Siste leserrekord ble satt da info-behovet var som størst under flommen i Re. Da var det flere unike brukere innom i løpet av en dag enn det var i løpet av hele valguka: 9.474 lesere i løpet av onsdag 2. september 2015.

Les mer: Alt om flommen i Re

Eneste sak fra lokalpolitikken i Re som har satt nye rekorder tidligere, er da foreldrerepresentant og tidligere folkevalgt for Høyre trua med å komme tilbake med maskingevær hvis ting ikke ble fiksa på på Revetal ungdomsskole – fra kommunestyrets talerstol.

Les mer: – Angrer på det ene ordet (arkivsak fra 2012)

«Hvem sitter i kommunestyret den kommende perioden» er årets nest mest leste sak rett bak saken om flommen. Videre kommer nei-resultatet i folkeavstemmingen og reaksjoner på forhandlingene etter valget – alle blant topp-ti-sakene så langt i hele i år.