Sjekk hvem som tar plass i det nye kommunestyret

ReAvisa_Loken_1LOKALVALG I RE: Velgerne har kryssa av og skrevet opp slengere fra andre partier – og det gir utslag på hvem som skal sitte i det nye kommunestyret. Aller mest utslag gjør det i Høyre.

Uoffisielle resultater fra kandidatkåringen tikker inn til ReAvisa. Personstemmer og slengere fra andre partier vil avgjøre hvem som skal presentere partiene i den kommende kommunestyreperioden.

Mest dramatisk endring er det for Høyre, der urokråka Harald Bjerkesti Løken er blitt stemt inn kommunestyret fra en opprinnelig 13. plass på lista. Løken gjorde seg bemerka da han gikk ut mot sitt eget parti i Solerød-saken.

Allerede i valgkampen varsla Bjerkesti Løken at han ville bryte med sitt eget parti, som foreslår å legge ned skolen i Undrumsdal. Bjerkesti Løken leder aksjonsgruppa for Solerød skole, samtidig som han har drivi valgkamp for partiet som vil legge ned skolen.

Da får Høyre et følgende splitta parti, hvert fall i skolesaken, med disse fire i kommunestyret: Tove Øygarden, Øyvind Jonassen, Harald Bjerkesti Løken og Kjartan Hansen som sistemann – skjøvet ned fra 3. plass på lista.

Også i Venstre avgjør personstemmene: 1. kandidat Anita Egenæs skyves ned av 2. kandidat Bent Sørsdal – som vil presentere Venstre i kommunestyret den kommende perioden. Opprinnelig ordførerkandidat vil blir vararepresentant.

Senterpartiet er blant partiene som likner mest på den opprinnelige lista til kommunevalget, med de seks første på lista inn i kommunestyret:

Thorvald Hillestad, Lise Firing, Svein Holmøy, så er det bare Ragnar Kirkevold som går forbi Heidi Myhre – men begge kommer uansett inn. Sistemann fra Senterpartiet blir Trygve Ånestad.

Også Re KrF får sine to toppkandidater inn, med Odd Gjerpe og Benedicthe Lyngås. Her har folk stemt så blekket spruta på Roar Gunnerød, som rykker opp tre plasser – men det holder ikke til et fast sete i kommunestyret.

SV blir presentert ved 1. kandidat Heming Olaussen, men også her har folk sine favoritter lenger ned på den opprinnelige lista. Søskenparet Magnus Østlie og Marit Østlie rykker opp til andre- og tredjeplass – men får ikke fast plass i kommunestyret. De blir 1. og 2. vara for SV.

Miljøpartiet de Grønne får også bare sin 1. kandidat Ulf Lund Halvorsen med i kommunestyret. Her har Holt-bonden Roar Lefsaker blitt personstemt åtte plasser oppover på lista, men heller ikke det holder til et sete.

Også klar overvekt for FrPs 1. kandidat Frode Hestnes, deretter 2. kandidat Bente Torun Brekke, men representasjonen i kommunestyret ikke blir seende likt ut videre nedover lista:

Trond Ekstrøm som kom inn som siste representant i det avtroppende kommunestyret med et nødskrik, blir skøvet opp en plass i år på sikker 3. plass. Unggutten Malvin Stordalen, sønn til avtroppende lokalpolitiker Morten Stordalen, tar det siste FrP-setet etter å ha rykka opp fra 9. plass til 4. plass.

I Arbeiderpartiet er det langt javnere mellom 1. og 2. kandidatene Trude Viola Antonsen og Lars Jørgen Ormestad – men begge kommer uansett inn i det nye kommunestyret, sammen med Thordis Kristine S. Hovet og Daniel Ims – alle på topp fire før valget også.

Videre er Per Vidar Gjersøe skjøvet opp fra 6. til 5. plass, og Ap-veteranen Karl Anders Bråten får det siste faste setet i kommunestyret etter å ha blitt stemt opp helt fra 12. plass til 6. plass.

Alle tall og referanser i denne saken baserer seg på foreløpig uoffiselle tall. Bekreftede offisielle tall er ventet i løpet av tirsdag 15. september 2015.