– Er du lei av å sitte på ræva?

ReAvisa_Rorostoppen_valg_12_NETT

VISER POLITISKE MUSKLER: «Aktivitetspartiet» ved Ida Rustan Holmøy, Andreas Grøttan og Lasse-Nikolai Tomt Lindhagen liker å leke og drive med idrett på fritida. – Er du lei av å sitte på ræva? Stem Aktivitetspartiet, er slagordet. – Vi vil at barn og ungdom skal være aktive, for da får du mer energi istedenfor å sitte på ræva hele dagen, forteller de til ReAvisa, mens Ida viser fram muskelen med partinavnet. Foto: Stian Ormestad.

RØRÅSTOPPEN: Hva er kampsakene når 6. klassinger lager politiske partier? «Aktivitetspartiet» mener at folk må være mer aktive for å få mer energi.

Les mer om skolevalget på Røråstoppen skole i ReAvisa onsdag 21. oktober 2015. I mellomtida kan du se bildene fra valgkampinnspurten, valgvaken og kunngjøringen av resultatet her på nettavisa ReAvisa.no:

Se bilder fra skolevalget på Røråstoppen skole

Rett etter lokalvalget avholdt Røråstoppen skole sitt helt eget skolevalg. Elevene i 6. klasse lager egne partier med partiprogram, de driver valgkamp – og så skal 5. klassingene få lov å stemme på sin favoritt.

I årets skolevalg ble det danna ti fiktive partier. Kampsakene – hva som er viktigst for 6. klassinger i Re – kan du lese mer om i neste ReAvisa på papir, pluss valgresultatet med hvilket parti som vant fram med flest stemmer.

ReAvisa ligger i postkassene og der folk møtes i Re onsdag 21. oktober 2015. I tillegg blir den i løpet av dagen tilgjengelig for gratis nedlasting på ReAvisa.no.

ReAvisa_Rorostoppen_valg_1_NETT

GOD STEMNING PÅ VALGVAKEN: I løpet av en måned har 6. klasse-elevene danna partier, blitt enig om partiprogram, drivi valgkamp – før de samla seg på valgvake med champagnebrus mens valgresultatet ble talt opp. Foto: Stian Ormestad.

Se flere bilder fra skolevalget på Røråstoppen skole