Revetal står under vann

REVETAL: Revetal står under vann onsdag 2. september 2015, og store verdier er gått tapt.

Flere butikker er oversvømt, det gjelder alle butikker i kjelleretasjen. I parkeringskjelleren på Torvparken står rundt 30 biler under vann, forteller Gunhild Gran som bor der.

– Heldigvis veit vi ikke om noen som er der nede, forteller hun i forbifarta. Hun skulle egentlig på jobb på Re-torvet – men også det er nede for telling. Alle bodene til leilighetene ligger også under vann.

På parkeringsplassen bak bankbygget flyter en varehenger rundt, mens Sport 1-varebilen står snart helt under vann. Bare toppen av taket er synlig i skrivende stund – og nå har vannet steget hele morgen.

Men også butikker og kontorer i de andre etasjene er berørt. Det er strømbrudd så å si over hele Revetal. Alle butikkene på Re-torvet holder stengt i dag.

– Jeg trur ikke dette er gjort i en håndvending, sier en oppgitt senterleder Tom Bøyesen. – Vi åpner hvert fall ikke i dag, men vi får håpe vi får orden i kaoset så kjapt som mulig. Vi håper at vi kan åpne igjen i morra.

På kommunehuset er nødagregatet satt i gang, og man har strøm nok til det mest prekære infoarbeidet.

– Såvidt jeg veit har vi nå fått sendt ut info om situasjonen på Revetal, forteller kommunalsjef Unni Bu. i 10.30-tida kom info ut på kommunens nettsider.

Sport 1 er hardt rammet, både med bil, varehenger og verkstedet i kjelleren under vann. Først melder Anders-Gustav Holt at butikken ikke åpner, men nå holder sportsbutikken likevel åpent med improviserte reserveløsninger.

Også Thomas V. Langedrag ved Atenti forteller at de holder åpent mer eller mindre som normalt. I Revetalgata holder frisører, kontorer og ReAvisa det gående som normalt. Så også på andre sida av Bispeveien, på vestsida.

På Revetal uler alarmer og sirener. Et ganske uvirkelig syn for alle de som har møtt opp for å se på vannets herjinger.

En gjeng med ungdommer tar ansvar og rydder opp i søppel, og berger opp søppelkasser som ligger og flyter i vannet.

På Svinevoll er også flere bedrifter hardt ramma. Line Lerbo på Grossman forteller om høy vannstand både på lager og i butikken.

Flere grender i Re er avgrensa fra resten av verden, der vannet stenger alle inne. Som i Bjunegrenda, der det ikke ble skole eller jobb på dem som bor der i dag.

,