Hør Vivestad-sangen av Lars Martin Myhre

VIVESTAD: Vivestad Høstmarked feirer ti år helga 22 – 23. august 2015, og det med en helt egen Vivestad-sang:

Markedssjef Vidar Vallumrød åpnet markedet med å takke værgudene. – Vi har vel alle hatt et fast punkt i våre aftenbønner de siste dagene og ukene. Det er gøy å se at det slo til!

Aldri før har værutsiktene vært bedre enn denne markedshelga. Lørdag strålte sola, og det skal den etter værmeldingene å dømme gjøre også søndag.

Jan Rustad er en av mange som tar i mot de besøkende som parkeringsvakt. – Bare skriv Jan i svingen, da veit alle hvem det er. Sjøl om jeg bare er en innfløttær som kom til Vivestad nesten akkurat, for bare 19 – 20 år siden.

Han tror det er godt mulig at Vivestad Høstmarked runder 10.000 besøkende i år. Forrige rekord er 7.000 i fjor. Da var det, som det nesten alltid har vært i markedshelga, fint vær den ene dagen og dårlig vær den andre.

– Det kan fort bli over 10.000. Om vi har plass? Ikkeno problem! Er det noe vi har nok av her i Vivestad, så er det plass!

Det tallet trur også Are Fevang er innafor rekkevidde. Lørdag står han bak miksepulten og er lydmann for Lars Martin Myhre, søndag skal han stå på scenen sjøl med Ila Auto.

Lars Martin Myhre åpnet Vivestad Høstmarked, og det med en Vivestad-sang. Backstage består av en hagestol ved siden av scenen. Derfra kan han se hjem til farsgården, Lønn. Snart skal han utframføre Vivestad-sangen i hjembygda.

– Jeg var ferdig seint i går veld. Hvert fall ferdig nok. Jeg veit ikke om den er helt ferdig, men vi gir den et forsøk, sier Lars Martin før han går på scenen, som en av to Spellemann-belønnede artistinnslag i år – begge helt lokale. Søndag går Ila Auto på scenen.

– Jeg måtte jo gjøre noe ekstra ut av denne spellejobben – så jeg skreiv en sang til Vivestad. Refrenget var egentlig sånn: Skål for min bygd, men det eneste jeg fant som rima på bygd var trygd – og det passer hvert fall ikke til denne bygda!

Lars Martin Myhre mener Vivestad imponerer gang på gang. Her er det vist en dugnadsinnsats gjennom generasjoner, i alle år. Han viser til historien der det var hele 28 dansefester på ett år på Sagatun.

– Alle artister det gikk an å danse etter spelte her i Vivestad. Ti i skuddet var her med mentometerknappene sine. Folk veit ikke hvor Vivestad er – men alle veit hvor Sagatun er!

Det er mye musikkglede i bygda. – Jeg har fått mye med meg herfra. Det har resultert at jeg har jobba med musikk i 40 år nå. Det er jo ikke verst. Det er hvert fall mye bedre enn å jobbe, som vi sier i bransjen!

Vivestad Høstmarked fortsetter søndag med 150 utstillere ute og inne, veteranbilløp, politiske stands, bokmarked, mat og moro for hele familien.

, , ,