Timeekspressen kommer tilbake

ReAvisa_buss_1_NETT

EKSPRESSBUSS TIL OSLO: Timeekspressen er tilbake på Revetal og stopper flere steder langs Bispeveien. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: – Voksent og realt gjort å se på saken en gang til, snu på flisa og gi oss en ny sjanse, mener ordfører Thorvald Hillestad.

Mandag 17. august 2015 er Timeekspressen tilbake til Revetal og Re. I hele Re kommunes eksistens har vi hatt ekspressbuss til og fra Oslo, men plutselig ble det bom stopp fra og med nyåret 2015.

Reaksjonene var sterke, og de var mange. Mange i Re er helt avhengig av bussen, både med tanke på jobb, familie og fritid. Tilbudet har hatt betydning for innflyttere som har valgt Re, og reinger som velger å bli.

– Det er ingen tvil om hva denne bussen har betydd for utviklingen av Revetal og Re. Nå er vi plutselig tilbake til en helt annen tidsregning, sa ordfører Thorvald Hillestad til ReAvisa den gang.

Det ble jobba med alternative løsninger, som matebuss fra Revetal til Grenlandsekspressens stoppested på Kronlia. Spleiselaget mellom Re kommune og Vestfold fylkeskommune ble et pengesluk. Det viste seg være en elendig erstatning så å si ingen ville bruke.

Hele tida har ordfører Thorvald Hillestad med flere jobba på for å synliggjøre gode argumenter for å beholde Timeekspressen langs Bispeveien. Blant annet på et ampert bussmøte på Revetal.

Der ble det lagt fram mange gode forslag for å drive ruta mer lønnsomt, med færre avganger på tider av dagen der det er lite passasjerer, færre stoppesteder så reisetida kortes ned, med mer.

Begge deler skjer med den nye rutetabellen: Ni avganger hver vei på hverdager og seks avganger hver vei i helgene. «Teaterbussen» er tilbake, seneste buss hjem fra Oslo på lørdagskvelden går klokka 23.

Første avgang fra Revetal på hverdager går klokka 0603, siste på morgen går rett over klokka 10. Så blir det et opphold midt på dagen, før neste buss går klokka 13.18 og utover, for så å ha et lite opphold før de siste avgangene på kveldstid.

Nå blir det tre busser, ikke fem som tidligere. To av bussene er nye luksusbusser med færre seter og bedre plass, den siste er en god gammel og romslig buss med 50 seter.

Nettbuss, som står bak Timeekspressen, oppgir at de må ha et snitt på 17 passasjerer på hver avgang for at det skal gå rundt. Før var kravet 22, noe de ikke klarte å oppfylle – og derfor gikk med millionunderskudd.

Bussen vil ikke stoppe like mange steder som før. Stoppestedene blir Skjeggestad, Revetal, Svinevoll og Barkost i Re.

– Dette høres veldig fornuftig ut, mener Thorvald Hillestad. – Det er jo ingen grunn for å stoppe ved hver mjølkebukk. Det er heller ingen grunn til å kjøre buss på tider av døgnet det nesten ikke er passasjerer.

Til Hillestad har styret i Nettbuss opplyst at tilbudet skal vurderes fortløpende. Ingen aksepterer å drive butikk i minus. Det er ikke nevnt noen frist for en prøveperiode.

– Nettbuss vil nok vurdere belegget fra første måned. Så det er bare å bruke bussen, oppfordrer ordføreren. Han har jobba intenst med saken over lengre tid.

– Jeg følte lenge at jeg snakka for døve ører. Derfor ble jeg veldig overraska da Nettbuss kom med nyheten – og at de har tatt notis av flere av forslagene vi har kommet med fra denne kanten.

– Voksent og realt gjort å se på saken en gang til, snu på flisa og gi oss en ny sjanse. Det skal vi være takknemlige for. Det er veldig, veldig gledelig, trur knapt det er sant, veit du.

– Men, vi har jo fått smertelig erfare hvor kjapt tilbudet forsvant sist. Så nå er det opp til oss å bruke bussen for å beholde bussen.

ReAvisa har fått informasjonen fra Nettbuss via ordfører Thorvald Hillestad, vi har ikke lykkes å oppnå direkte kontakt med selskapet på kort tid før nyheten ble kjent og denne saken publisert.

ReAvisa_buss_3_NETT

GOD MORGEN! Bussjåfør Jan Neset tar i mot følget med ordfører, kameradame og ReAvisa-journalist når Timeekspressens tilbakekomst skal feires med gratis gulrøtter. Foto: Stian Ormestad.