Ivrig-damene rykker opp til 2. divisjon

SLÅR TIL: Mona Haga og resten av volleyball-damene til Ivrig slår til når det gjelder som mest. De sikrer opprykk til 2. divisjon med seier i semifinalen i rankingturnering på hjemmebane i Vålehallen søndag 15. mars 2015. Foto: Stian Ormestad.

SLÅR TIL: Mona Haga og resten av volleyball-damene til Ivrig slår til når det gjelder som mest. De sikrer opprykk til 2. divisjon med seier i semifinalen i rankingturnering på hjemmebane i Vålehallen søndag 15. mars 2015. Foto: Stian Ormestad.

VÅLEHALLEN: – Sjøl om vi er en gjeng med gamle damer, spiller vi for å vinne!

IL Ivrigs volleyball-damer sto ubeseira i 3. divisjon foran siste rankingturnering på hjemmebane i Vålehallen søndag 15. mars 2015.

Se bilder fra volleyball i Vålehallen

– Vi har lyst til å rykke opp, for vi har ikke møtt så mye motstand i år, forteller Mona Haga som spiller kant.

Laget består denne sesongen av ti spillere, og de blir gjerne flere. De trener to ganger i uka i Vålehallen, mandag og torsdag.

– Vi mangler trener, men vi har mye erfaring i laget så vi trener hverandre. Alle er over 30, de fleste er også over 40, og noen er til og med over 50, forteller Mona.

– Sjøl om vi er en gjeng med gamle damer, spiller vi for å vinne, sier Christine Scott fra Revetal. Hun har spilt volleyball for Ivrig i ti år.

Trening to ganger i uka kommer godt med, og det forplikter å spille på et lag.
– Kan ikke skulke treningene da.

Tolv lag spilte på tre baner hele sist søndag. Ivrig-damene vinner alle sine innledende kamper og møter Asker i semifinale.

Hvis Ivrig vinner semifinalen, er de sikra opprykk bare ved å stille i finalen.

I det tredje og avgjørende settet viser Ivrig-damene hvem som er sjef i 3. divisjon, og vinner suverent med sluttresultatet 15 – 5.

Dermed er opprykket til 2. divisjon i boks.

– Nå som dere rykker opp, hvordan blir satsingen fram til neste sesong?

– Vi fortsetter som før. Forhåpentligvis med en trener, og kanskje noen flere spillere på laget. Ellers blir det nok mest ved det samme gamle, sier Christine.

– Vi driver med dette for moro skyld. Men det er jo ekstra moro å vinne, sier hun og ler.

I sin siste kamp for sesongen går Ivrig-jentene på sitt første og eneste tap mot et annet 3. divisjonslag.

– Vi hadde ikke mer guts igjen egentlig, når vi visste vi hadde klart det vi kom for – å rykke opp.

Dermed ble det et Oslo-lag med Oldenborg til topps i rankingturneringen i Vålehallen.

Herrelaget deltok samme helg på rankingturnering for 3. divisjon i Slagenhallen, men kunne uansett ikke rykke hverken opp eller ned, informerer Jan Gunhildstad i Ivrigs volleyballgruppe til ReAvisa.