Poenglangrenn i mildværet

ReAvisa_Poenglangrenn_3_NETT

Sjøl med varmegrader nå på nyåret er det nok snø til poenglangrenn på Bibo. Det er Johanne Solli Hegg (5) og over hundre andre barn og voksne veldig glad for.

I jula gikk snøkanonene for fullt i kulda, og det sørga for ei hvit jul – med litt dugnadshjelp. Ei løype på 500 meter har holdt seg tross en varmere periode nå på nyåret.

Inger Johanne Heierstad tar i mot påmeldinger og kan melde om over hundre deltakere etter to tirsdager med poenglangrenn. I fjor ble det hele 250 barn og voksne totalt.

– Det er skiskole først og poenglangrenn etterpå for barn fra tre år og oppover, forteller Inger Johanne og Barbo Olsen, som er kioskansvarlig.

Truls Klepp Grytnes (11) studerer løypekartet sammen med klassekameratene Mikael Himberg (11) og Marius Himberg (11).

– Vi var med fra første gang forrige tirsdag og blir med hver gang i år, som i fjor, forteller de til ReAvisa tirsdag 13. januar 2015.

– Det er gøy å gå ski. Vi har ikke et mål om å bli verdensmester akkurat, men det er veldig gøy å konkurrere med hverandre og andre vi kjenner.

Etter skituren sjekker de tidene sine. – Det er veldig forskjellig hvem som er best, derfor er det så spennende!

Johanne Solli Hegg (5) har gått på ski halve livet sitt allerede. Det er noe av det beste hun vet, forteller mamma Hanne Solli som prøver å sette av hver tirsdag til poenglangrenn.

– Hun har det travelt og går så fort at mammaen bare må prøve å henge på så godt man kan!

Så lenge det er løype på Bibo er det poenglangrenn hver tirsdag, forteller IL Ivrig på www.ivrig.no. Er det kulde nok til å produsere snø, sørger dugnadsfolk for at snøkanonene går for fullt.

På den måten kan poenglangrenn også gå i mildvær og tross snømangel så langt i vinter.

ReAvisa_Poenglangrenn_1_NETT

ReAvisa_Poenglangrenn_2_NETT