– Hvis ikke det er fiksa innen skolestart, da tar jeg med maskingeværet

IMG_9543

BEKLAGER: Petter Solheim, foreldrerepresentant ved Revetal ungdomsskole. Foto: Synne Eggum Myrvang.

REVETAL: Alle medier fra VG og Radio Norge til Tønsbergs Blad siterte ReAvisa fra ungdomsskole-debatten i siste kommunestyremøte før sommeren.

Petter Solheim (48) fikk hele rikspressen etter seg etter maskingevær-sitatet på ReAvisa.no:

– Hvis ikke det er gjort noe innen skolestart, da kommer jeg tilbake hit. Da tar jeg med maskingeværet, sa Solheim fra talerstolen til sterke reaksjoner fra både folkevalgte og tilhørere i kommunestyresalen.

Sjøl om hovedpersonen har beklaget det hele, bruker Solheim ordet barnslig om alt oppstyret.

– Jeg syns det er barnslig at folk henger seg opp i det ene ordet og ikke saken i seg sjøl. Jeg angrer på det ene ordet, ellers står jeg for alt jeg har sagt. 

– Jeg ville ikke tatt med en sprettert engang, sa Solheim til VGs reporter da han ringte samme morgen som saken var lagt ut på nettavisa ReAvisa.no. Den engasjerte foreldrerepresentanten, som også satt i kommunestyret for Høyre helt fram til i fjor høst, er mer opptatt av tilstanden på ungdomsskolen enn maskingevær-sitatet.

– Jeg beklager akkurat ordbruken min, og skjønner at noen reagerer på det. Men jeg står for det, sier han til VG.

I et brev med beklagelse til ordføreren og resten av de folkevalgte i Re skriver Solheim blant annet:

«De som var til stede skjønner at dette en sak som har engasjert meg litt over middels, i mitt sluttpoeng fikk jeg uten å ha planlagt det kommet i skade for å nevne ”maskingevær”. Der og da var dette billedlig ment, men etter å ha blitt gjort oppmerksom på og tenkt meg litt om er det jo helt klart at dette ordet ikke under noen omstendigheter skal eller skulle vært benyttet, så jeg vil med dette brev på det dypeste beklage at jeg tok dette ordet i min munn og ber alle berørte om unnskyldning.»

Solheim_hengere_NETT

BARNSLIG: Petter Solheim står midt i mediastormen. Sjøl synes han det er barnslig å henge seg opp i trusselen med maskingevær. Foto: Stian Ormestad.