Nysgjerrige journalistspirer fra Re

Kulturskolekurs_ReAvisa_1

ÅTTE JOURNALIST-SPIRER: Bak, fra venstre: Viktoria Erdahl, Johanne Orerød Torheim, Mia Axelsen og Marie Nathalie Kirkerød Solberg. Foran, fra venstre: Thea Henden, Carina Flåten, Maria Lynne og Synne Eggum Myrvang. Foto: Stian Ormestad.

BRÅR: Åtte ungdommer lærer å bli journalist i regi av Re kulturskole. – Morsomt å se hvordan en journalist jobber, sier Thea Henden og Maria Lynne – begge i 7. trinn.

Denne saken er skrevet av deltakere på journalistkurs i regi av Re kulturskole.

De to sjuendeklassingene Thea Henden og Maria Lynne gleder seg til fortsettelsen av kurset, som kan munne ut i sin helt egenproduserte sak på trykk i ReAvisa eller på ReAvisa.no.
– Vi er godt i gang. Det er morsomt og vi lærer mye.

Kulturskolekurs_ReAvisa_3

GODT I GANG: Sjuendeklassingene Thea Henden og Maria Lynne gleder seg til fortsettelsen av kurset, som kan munne ut i sin helt egenproduserte sak på trykk i ReAvisa eller på ReAvisa.no. Foto: Kulturskoleelever i Re.

Journalistkurset for ungdom i alderen 12 til 15 år går over fire kvelder og to prosjekt-helger med tre timer intensiv journalist-jobbing på Re folkebliotek.

Synne Eggum Myrvang i åttendeklasse liker at alle på kurset kan få sin sak på trykk i ReAvisa. Alle har fått ansvar for å finne hver sin sak de skal skrive og ta bilder til.

– Jeg har lyst å bli journalist. Jeg lærer hvert fall mye om hvordan det er å være journalist nå, så jeg kan få mer greie på om det er noe jeg vil fortsette med.

– Jeg liker godt å skrive, sier Carina Flåten som går i åttendeklasse. Hun håper på noen tips til å skrive enda bedre og forbedre karakterene på skolen.

Allerede første kurskvelden fant alle deltakerne hver sin interessante sak som kursholder Stian Ormestad i ReAvisa tente på.

Kulturskolekurs_ReAvisa_2

LÆRER MYE: Synne Eggum Myrvang i åttendeklasse liker at alle på kurset kan få sin sak på trykk i ReAvisa. Foto: Kulturkole-elever i Re.

– Her jobber alle med gode redaksjonelle saker som absolutt holder vann. Med kursing og veiledning underveis regner jeg med at den journalistiske innsatsen til elevene blir til glede for ReAvisas lesere i løpet av våren.

Alle skriver om forskjellige saker innen totalt ulike temaer. Det går fra politikk til spillegalskap, rusproblematikk, miljøvern, dyr og sport.

Saken er skrevet utifra intervju kulturskole-elevene har gjort med hverandre. Bildene er også knipset av elevene selv. Mer stoff kommer fra ungdommene i tida framover – følg med!

,