Knerten-opptak på Øyfjell

ReAvisa_filminssp_Oyfjell1_nett

DOMINERER LIVET PÅ GÅRDEN: Øyfjell-gården ble preget av filminnspillingen noen dager i begynnelsen av oktober. Den første filmen vises på kino nå. Foto: Privat.

FON: Mange vil kjenne seg igjen i høstens barnefilm på kino «Knerten». Snekkeren i filmen bor på Øyfjell.

I disse dager går ”Knerten” på landets kinoer.

– Mange er vi vel som husker Anne-Cath Westly sine historier fra barnetimen, sier Hans Arne Hvidsten som var så heldig å få følge filminnspillingen på Øyfjell.

I 2008 var produksjonsteamet på leting etter et gammelt gårdstun med våningshus med interiør fra 50 – 60-tallet. Valget falt da på gården Øyfjell i Fon, hos Marit og Hans Arne Hvidsten.

– Det er snekkeren i historien som bor på Øyfjell. Mange vil nok kjenne seg igjen, sier Hvidsten. Gården var med bare små forandringer perfekt kulisse for filmen.

Samtidig som denne filmen går på kino, er produksjonen i full gang av film nummer to ”Knerten gifter seg”. Også denne gangen besøker Lillebror snekkeren. Og Fon fikk igjen besøk av filmteamet fra Paradox.

I løpet av tre dager først i oktober ble det gjort nye og noe lenger opptak enn ved forrige film. Denne gangen var det mer utefilming i tillegg til scener fra snekkerverkstedet.

– Med rundt tredve mennesker og lastebiler med utstyr dominerte de livet på gården i noen dager. En interessant opplevelse å se hvordan en slik film blir til, forteller gårdeieren.

ReAvisa_filminssp_Oyfjell2_nett

TIDSMASKIN: Tidsriktige bygninger, interiør og omgivelser på Øyfjell – og kjøretøy. Foto: Privat.