Ekteparet Liset sørga for hjemmeseier i hver sin klasse

KLASSESEIER: Espen Liset går her inn til seier i sin klasse, kona Inger Synnøve Liset gjør det samme i sin klasse. Foto: Stian Ormestad.

RAMNES: Halvparten av dagens hjemmeseire gikk til ekteparet Liset, som vant hver sin klasse. Totalraskest var ikke en lokal løper, men en suveren vinner fra Asker SK.

Se bildene fra Re-løpet 2018 – oppdatert!

Re-løpet 2018 gikk i tidvis tett snøvær og en passelig minusgrad. Start og mål var som vanlig lagt til Ramnes skole, med 38 kilometer flotte løyper i kupert terreng, inn i skauen og ut på åpne jorder.

RASKESTE DAME: Martine Nygaard fra Asker SK. Foto: Stian Ormestad.

Suveren vinner

Godt over 100 deltakere gikk Re-løpet 2018, og det var mange lokale deltakere. Men det ble ikke hjemmeseier, hverken når det gjelder totalraskeste mann eller dame.

John Christian Deighan fra Asker SK i klassen Menn 31 – 35 år var den eneste som klarte å komme i mål på under to timer. Nestemann skulle gå i mål på ei tid godt over to timer. Det gikk nærmere seks minutter før han fikk selskap i målområdet.

Allerede halvveis, på Hjerpetjønn, var vinneren så langt foran at tilskuerne trodde de hadde sett feil da han susa forbi. Ledelsen var minst fem minutter allerede der. Men han visste det ikke sjøl:

RASKESTE MANN: John Christian Deighan fra Asker SK. Foto: Stian Ormestad.

– Jeg så meg aldri tilbake. Jeg bare gikk mitt eget løp, sier Re-løpet-vinneren, som skryter av løypene. Det gjør både de som kommer først, og de som kommer lenger bak.

– Flotte løyper i nydelig natur

Men også skia får skryt av årets raskeste dame. Akkurat som raskeste mann, er også raskeste dame fra Asker SK, ved Martine Nygaard i klassen for Kvinner 26 – 30 år med tida 2:22:35.

– Jeg hadde en helt utrolig glid, med noen fantastiske ski. Det har vært en kjempeflott tur i flotte løyper og nydelig natur, forteller Martine med et digert smil etter fullførte 38 kilometer.

RASKESTE RAMNES-LØPER: Øyvind Peder Jahre fra Ramnes IF gikk inn til andreplassen i Menn 41 – 45 år. Foto: Stian Ormestad.

BESTE LOKALE LØPER: IL Ivrig-løperen Espen Liset fra Brekkeåsen vant klassen Menn 46 – 50 år. Foto: Stian Ormestad.

Fire lokale klassevinnere

Vi finner flere lokale klassevinnere på resultatlista: Merete Dyblie i Kvinner 41 – 45 år, Kristin Bruserud i Kvinner 46 – 50 år, Inger Synnøve Liset i kvinner 50 – 55 år og ektemannen Espen Liset i Menn 46 – 50 år.

Ikke rart super-ekteparet har fått super-søsken til barn, Mette og Kristoffer. Sistnevnte er i junior-eliten i langrenn, etter fantastiske resultater i år.

Foreldrene fikk boltre seg fritt i Re-løpet, uten konkurranse fra barna. Kristoffer forteller til ReAvisa at han hadde skikkelig lyst til å gå Re-løpet.

– Kjente jeg var skikkelig misunnelig da jeg snakka med mamma og pappa på telefon til morgenen i dag. Men jeg må få prioritert en treningsperiode nå og er på hytta, som planlagt.

MISUNNELIG: Langrennskometen fra Re Kristoffer Liset skulle gjerne gått Re-løpet. Men skia hans, de var med. Foto: Stian Ormestad.

Suksessen lå i Kristoffers ski?

Kristoffer kan avsløre at begge foreldrene gikk på hans ski i dag, – så kanskje det er der suksessen ligger?

– Uansett, spesielt imponert av pappa. Mamma trener jo livet av seg hver uke, mens pappa er litt mer av den «normale» typen!

Raskeste Ramnes IF-løper – sånn helt på hjemmebane – ble Øyvind Peder Jahre med andreplassen i Menn 41 – 45 år.

Den eldste deltakeren i Re-løpet 2018 var Svein Magne Storli fra Barkåker IF i Menn 76 år og eldre som fullførte på tida 2:51:14.

HEIAGJENG: En liten, spent heiagjeng venter på første løper inn mot målområdet. Foto: Stian Ormestad.