Iver Johan Knotten skal sykle VM på hjemmebane!

KLAR FOR VM: Iver Johan Knotten (18) fra Bjune. Her avbildet i forbindelse med kåringen av Årets idrettsnavn i Re 2016. Allerede da nevnte han VM i Bergen som et av de store målene. Foto: Stian Ormestad.

BJUNE: Nå kan du oppleve en reing i et verdensmesterskap i sykling – på norsk jord!

VM i sykling 2017 er lagt til Bergen, og starter 16. september og varer til og med søndagen helga etter.

RASK REING: Iver Johan Knotten (18) i fint driv mandag kveld 14. august 2017 – da ny norsk rekord ble satt på Bispeveien. Foto: Re Sykkelklubb.

VM i Bergen var det store målet

Iver Johan Knotten (18) fra Bjune ble klokka 13.47 torsdag 31. august nevnt som en av to nordmenn i U23:

– Knottens ferske norske rekord på 30 kilometer – den er jo smått fantastisk. Det gjør at det tipper hans retning, sier landslagssjef Stig Kristiansen på direktesendt TV. 

Allerede i fjor høst, da Iver ble kåra til Årets idrettsnavn i Re, nevnte han til ReAvisa VM i Bergen som et av de store målene.

– Jeg skal gå all in, og lykkes jeg så jubler jeg. Lykkes jeg ikke, så javel – da har jeg hvert fall prøvd – og har mange flere muligheter foran meg i framtida.

Iver fortalte til ReAvisa, etter at han satte ny norsk rekord på Bispeveien tidligere denne måneden, at formen er fin, og har vært det helt siden en sjukdomsperiode forrige høst.

– Jeg har hatt en bra periode nå. Jeg håper det jeg gjorde i kveld viser til hvordan resten av sesongen skal bli, sa han til ReAvisa.

Re sykkeklubb stiller selvfølgelig opp!

Flere sykkeleksperter uttalte at en ny norsk rekord på 30 kilometer ville bli vanskelig å overse i uttaket. Og de fikk helt rett.

Det var tidligere i sommer at Re Sykkelklubb ble kontakta av Ivers profflag Joker Icopal:

Kunne den lokale sykkelklubben der Iver tråkka sine første pedaltråkk hjelpe til med vakter og organisering i forbindelse med et rekordforsøk på Bispeveien?

– Ja, selvfølgelig kunne vi det, forteller Henning Larsen i Re SK. Og jaggu ble det ny norsk rekord på 30 kilometer temposykling – i Re, av en reing.

Den gamle rekorden på 36,02 minutter ble smadra av tempomaskinen Iver Johan Knotten fra Bjune.

Tida – og ny norsk rekord med god margin – ble 35,22!

Nå er Iver klar for temporitt i sykkel-VM – på norsk jord – og der vil han bli heia fram av gamle klubbkamerater i Re SK:

– Det blir nesten ikke større for en syklist. Mektig imponert!, sier Henning Larsen i Re SK til ReAvisa.

Les mer: Ny norsk rekord på Bispeveien

Iver Knotten ble kåra til Året idrettsnavn i Re i fjor (her nevnes VM i Bergen):

Les mer om Iver Johan Knotten.

Til helga kommer 400 syklister for å bryne seg på bakkene her i Re i Roserittet 2017.

Les mer om sykkelsport i Re under emneknaggen Re SK.

Les mer om sport i Re.