– Dette er ikke en nei-kampanje. Dette er et krav om at innbyggerne skal bli hørt!

REVETAL: I ettermiddag gikk startskuddet for kampanjen «Rettferdighet i Re» – se video over.

Kommunesammenslåing - hva mener du?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

Blant alle som skreiv under – tallet er straks oppe i 100 allerede i løpet av første dag – er folk både for og i mot kommunesammenslåing.

Felles for de alle er at de vil at innbyggerne skal bli hørt. Slik det er lagt opp nå, er det en lite demokratisk prosess. Det vil være helt opp til kommunestyret å stake ut kursen – enten det blir til Tønsberg, Horten eller Holmestrand.

Et kommunestyre der alle partiene forplikta seg til å følge folkeavstemningen i fjor – der folket sa nei til en sammenslåing med Holmestrand, Hof og kanskje Sande. I de andre retningene har ikke de folkevalgte fått noe råd fra folket.

180416_RETTFERDIGHET_I_RE (1)

KAMPANJESTART: Heming Olaussen (SV) og Ulf Lund Halvorsen (MDG) kjemper for en mest mulig demokratisk prossess fram til en eventuell kommunesammenslåing. Foto: Stian Ormestad.

Av alle ReAvisa tilfeldig huka tak i, ville de fleste orientere seg mot Tønsberg. Som for eksempel Magne Berg fra Revetal.

– Helst vil jeg at Re skal stå alene, men må vi først slå oss sammen med noen må det bli Tønsberg!

180416_RETTFERDIGHET_I_RE (3)

KAMPANJESTART: Heming Olaussen (SV) og Ulf Lund Halvorsen (MDG) fikk mange innom på kampanjens aller første dag. Det blir også stand torsdag og lørdag denne uka og den neste. Foto: Stian Ormestad.

På kampanjens første dag sto kommunestyrerepresentantene Heming Olaussen (SV) og Ulf Lund Halvorsen (MDG) på stand. De presiserer at det ikke er en nei-kampanje.

– Det er et krav om at innbyggerne skal få si sin mening om alle retninger, både Tønsberg, Horten og Holmestrand, pluss det å beholde Re som sjølstendig kommune.

– Det får ikke innbyggerne anledning til, siden forslaget om ny folkeavstemning falt i kommunestyret. Folk kan heller ikke si sin mening gjennom lokalvalg, for ved neste valg kan allerede Re kommune være historie.

Derfor er kravet at det gjennomføres en innbyggerundersøkelse, der også det å forbli Re kommune skal være et alternativ på lik linje som å slå Re sammen med Tønsberg, Horten eller Holmestrand.

I denne uka og den neste blir det stand på Revetal torsdag og lørdag, der det er mulig å skrive under på oppropet. Det kan også gjøres på nett.

Les mer om saken: I dag starter kampanjen «Rettferdighet i Re»

180416_RETTFERDIGHET_I_RE (2)

STEINHARDE KRAV: Kampanjen «Rettferdighet i Re» starta på Revetal mandag 18. april 2016. Foto: Stian Ormestad.


 

Les også: Her går startskuddet for en ny runde på kommunesammenslåing

Les også: Hvis du trodde folkets nei var enden på visa, må du tro om igjen!

Les også: På tide å slipe sverdene igjen?


 

Her kan du lese mer om temaet kommunesammenslåing – og her finner du flere leserinnlegg om dette og andre tema.

,