Nå kan du stemme i Re – Asbjørn var førstemann

SIKKER I SIN SAK: Like sikkert som hva han skulle handle på butikken, var hva han skulle stemme. Asbjørn (godt oppi åra, over 80 hvert fall) var den aller første til å forhåndsstemme på Re-torvet. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Jeg veit hva jeg vil ha, både på butikken og i valget, sier Asbjørn fra Sørby – den aller første til å slippe stemmeseddelen i valgurna på Re-torvet.

Sjekk også: Kort om personstemmer og slengere.

Mandag 11. september 2023 er det lokalvalg, der vi i Re skal velge hvem som skal representere oss i kommunestyret i nye Tønsberg kommune de neste fire åra.

Mye mer om valget og folka fra Re som stiller til valg, kan du lese om i papiravisa som kommer ut torsdag 17. august 2023. Papiravisa kan lastes ned på nettavisa, og du vil finne den i avishyller overalt i Re.

Startskuddet for forhåndsstemming

TRE FRA RE PÅ VAKT: Lise er tilbake i Re, og har med seg Vidar, Alina og Toril som valgmedarbeidere. Fire stykker vil bytte på å ta i mot velgere her, med tre på vakt til enhver tid. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Klokka 09.00 torsdag 10. august 2023 gikk startskuddet for forhåndsstemming i Re, og det kan du gjøre ved inngangen fra parkeringshuset på Re-torvet.

Her er det satt opp flere båser der du kan velge parti og gi personstemmer og slengere til de folkevalgte du vil skal representere deg etter høstens lokalvalg.

Her kan du forhåndsstemme fra klokka 10.00 til 18.00 alle dager unntatt søndag, helt fram til fredag 8. september, siste virkedag før valgdagen mandag 11. september 2023.

Førstemann: – Du verden, er jeg det?

Asbjørn var den aller første til å stemme, kona Jorunn (begge litt oppi åra, en over og en under 80 – enda) var nestemann. Ekteparet fra Sørby er skråsikre i sin sak, og trenger ikke vente for å se noen valgkamp:

– Jeg veit hva jeg vil ha, både på butikken og i valget, sier Asbjørn og ler godt.

Han og kona leita litt før de fant valgboden:

– Politikken har blitt veldig innvikla

FORT GJORT: Asbjørn var den aller første til å stemme, kona Jorunn (begge litt oppi åra, en over og en under 80 – enda) var nestemann. Ekteparet fra Sørby er skråsikre i sin sak, og trenger ikke vente for å se noen valgkamp. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Jeg spurte i kassa på Meny, men der visste de ikke om dette, sier Asbjørn som synes det er flott at lokalavisa skriver om muligheten og hvor man kan finne den.

Sjøl om ekteparet veit hvem de heier på i lokalvalget, synes de at politikken har blitt veldig innvikla.

– Det har blitt helt rart, alt sammen, spør du meg, sier Asbjørn og kona Jorunn nikker.

Stemme og klage og klage litt til

– Men vi må gjøre vår borgerplikt, vi må stemme. Hvis ikke kan vi ikke klage. Så det burde alle gjøre, og det gjør vel de fleste? Både stemmer og klager?

– Alternativet er å flytte enda lenger oppi skauen og gjemme seg helt bort. Men det får være grenser.

– Derfor stemmer jeg, og så klager jeg, sier Asbjørn og ler, – og da klager jeg skikkelig, altså!

På perm fra skatteetaten

SKATTESJEFA I RE: Lise Wåden Tandberg er tilbake på gamle trakter og er veldig glad for det. Om enn midlertidig, med sju ukers permisjon fra den faste jobben i Skatteetaten. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa

Lise Wåden Tandberg er tilbake i Re som en del av valgadministrasjonen, den tidligere skattesjefa på Revetal fikk arbeidsplassen sin tvangsflytta fra kommunehuset på Revetal til Drammen.

Nå har hun permisjon fra jobben i Skatteetaten for å jobbe med valget i nye Tønsberg kommune. – Jeg kapra Re og Revetal, jeg, sier hun, glad for å være tilbake på gamle trakter.

– Det er bamseklemmer overalt, så nå er jeg «hjemme» igjen, sier Re-patrioten fra Hof.

Premiere i Vivestad på Stemmesanker’n

I tillegg til pop-up-stemmelokalet på Re-torvet, skal Tønsberg kommune også ha forhåndsstemming på Farmandstredet, rådhuset og biblioteket i byen.

Og i tillegg til disse faste stedene, vil det også bli mulig å stemme på hjul: Den gamle beredskapsbilen fra korona-tida blir bygd om til «Stemmesanker’n»:

– Premiere blir på Vivestad høstmarked lørdag 19. august, der folk kan stemme i «Stemmesanker’n», forteller Lise til lokalavisa.

Trenger ikke valgkort, holder med leg

Stemmesanker’n vil være tilstede der folk er, og ruteplanen videre etter Vivestad høstmarked vil bli lagt ut på kommunens informasjonskanaler.

– I tillegg til arrangement, vil den kjøre rundt på sjukehus, helsehus, fengsel, og så videre, forteller Lise. Folk kan også søke om å få stemme hjemme.

– Og få med at du trenger ikke huske å ta med deg valgkort, det holder med legitimasjon.

STEMMELOKALE PÅ RE-TORVET: Du kan allerede nå avlegge din stemme, her på Re-torvet. Les mye mer om folka som stiller til valg fra Re i papiravisa 17. august 2023. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Sjekk også: Kort om personstemmer og slengere.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.
,