17. mai i bilder og film: – Vi er heldige som bor i Re

7. klassinger fra samtlige barneskoler i Re talte etter et fantastisk fint og langt 17. mai-tog Revetal rundt – se video over. – Samhold og tilhørighet er viktig, la oss ta vare på det!

Alt om 17. mai i Re finner du i ReAvisa på papir – last ned gratis!

Her finner du ReAvisa på papir – sjekk hentesteder.

– Det kan ofte hende at vi bruker en del lenger tid på butikken enn vi hadde tenkt til, fordi man møter på kjente. Sånn er det her i Re, hvor mange kjenner hverandre og folk er hyggelig mot hverandre.

– Vi er heldige som bor her i Re, taler 7. klassingene foran folkehavet på Revetal. Les mer om hvordan de skreiv talen og forberedte seg på å tale i papiravisa – last ned gratis.

Aldri vært flere folk samla på Revetal?

TALERE: Fra Solerød skole Matilde Aurora Sande-Larsen og vara Jamila Bougicha, fra Bjerkely skole Jørgen Marinius Silseth og vara Martin Kaasa, fra Ramnes skole William Fagerheim Bjørang og vara Aron Leander Grønvold, fra Røråstoppen skole Ingrid Bøe Røste og vara Theodor Eia Linnestad, fra Kirkevoll skole Evestina Baceviciute og vara Mathea Victoria Gjøstøl Solberg. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

7. klassingene talte rett etter at det lange 17. mai-toget hadde marsjert en runde Revetal rundt, oppom Brår og tilbake. Mye mulig har vi aldri sett flere folk samla på Revetal noen gang.

Alle skoler og barnehager i Re var representert, og gledelig er det at Revetal ungdomsskole teller mange i toget – bak en fane som var ny av fjoråret.

Gledelig også å se så mye russ på Revetal, de lagde som vanlig god stemning med enda litt energi innabords etter en skikkelig russefeiring.

I tillegg var det lag og foreninger og borgertog tilslutt. Se video i toppen av denne saken.

Se bilder fra 17. mai-toget i Re:

AVGANG: 17. mai-toget med oppstilling i Revetalgata, Regata og Torggata er klart for avgang. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

LOVENS LANGE ARM LEDER AN: Det er litt av en logistikk som skal til, når hele Re samles til et fantastisk stort og flott 17. mai-tog på Revetal. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

FOLKEVALGTE FØRST: Helt fremst i 17. mai-toget går de folkevalgte, og helt først ordfører Anne Rygh Pedersen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

HURRA! Ordfører-Anne jubelroper seg gjennom Revetal-ruta. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ORKESTERPLASS: Disse to hadde sikra seg en super plass å se toget fra, i hver sin campingstol. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ALLE SKOLENE I RE: Re har fire offentlige og en privat barneskole, pluss en ungdomsskole – og Re-russen fra Re VGS var også representert. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

HOLDER KOKEN: Russen er hese og litt fyllesjuke, men møter opp på Revetal – veldig bra! Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

IDRETTSFORENINGENE: Baktroppen i 17. mai-toget på Revetal. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

KIOSKEN ER ÅPEN! Varm kaffe og iskald is, vipps så blir det noen kroner i kassa til korpset. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

STENGT VEI – PÅ RE-VIS: Slik stenger du veien effektivt før 17. mai-toget skal passere. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

SKIMTER TOGET: En stor ansamling med folk langs hele 17. mai-tog-ruta Revetal rundt. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

VÅLE SKOLEKORPS: Fyller 70 år i år, holder taktfast koken. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

SNURRER RUNDT: Ikke alle går i 17. mai-tog, noen snurrer rundt og rundt. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

IMPONERENDE: En kreativ 17. mai-marsj som høster applaus. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

FOREVIGER: Det filmes og tas bilder langs 17. mai-tog-ruta, en stor festdag verd å minnes. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

JUBELROP: Entusiastiske tilskuere ser mange kjente i toget. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

LANG, LANG REKKE: Skolene kommer på rad og rekke, klasse for klasse. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ENDELIG 17. MAI! Hermann (22) bor i Huset mitt på Brår og har gleda seg veldig til 17. mai. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

GLAGJENGEN: Ett av to voksenkorps i bygda, og med enda to skolekorps har kulturbygda Re hele fire korps. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

VARAORDFØRER: Steinar Solum hilser folkemengden med flagget. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

PÅ GULSTRIPA: Langs Bispeveien er det gul stripe, langs Brårveien er det gult med hestehov. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

BLÅGJENGEN: Ett av to voksenkorps i bygda, og med to skolekorps i tillegg er det hele fire korps i 17. mai-toget her i Re. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

VANSKELIG BALLANSEGANG: Ikke bare asfalten det marsjeres på. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

FORSANGER: Benedicte Brudvik er forsanger for nasjonalsangen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Foto: Eivind Heggem.

EN FIN 17. MAI-FEIRING ER OVER: Revetal tømmes etter 17. mai-toget, før det er leker og sosialt samvær rundt om i grendene. En super 17. mai-feiring i Re – igjen! Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Se flaggheis i Revetalparken:

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om 17. mai i Re.

, , ,