Enda ett EM-gull til Jeanette – da kom tårene

TÅREVÅTT: Jeanette Hegg Duestad (24) fra Re ga alt i gullfinalen, en finale der det kanskje aldri har blitt skutt bedre noen gang. Foto: Norges skytterforbund.

Det ligger så vanvittig mye trening og hard jobb bak, så det brast for gulljenta vår etter enda en gullmedalje. – Finalen var beintøff, men jeg tør å stå i det hele veien inn og da føles det helt utrolig å klare det.

Last ned ReAvisa på papir – gratis!

Mange har kanskje allerede sett videoen lokalavisa delte på vår Facebook-side, fra Norges skytterforbund sin side, der Jeanette Hegg Duestad (24) tar til tårene etter thriller-seieren:

Jeanette Hegg Duestad er europamester på OL-øvelsen 10 meter luftrifle. I det som ble en helt vanvittig finale på absolutt øverste hylle, vant hun gull-duellen med britiske Seonaid McIntosh, skriver Norges skytterforbund.

Jeanette: – Deilig!

STOR PRESTASJON: Ikke på 42 har Norge klart å ta gull i denne disiplinen, før Jeanette gjorde det denne helga. EM avsluttes i dag, søndag 12. mars 2023. Foto: Norges skytterforbund.

Dette er Jeanette sitt andre EM-gull på to dager. Først vant hun den andre OL-øvelsen 10 meter luftrifle mixed team sammen med Jon-Hermann Hegg fredag. Så denne individuelle medaljen lørdag.

Dette er Norges første EM-gull på 10 meter luftrifle for kvinner på 42 år. Og i tillegg sikra hun Norge den tredje kvoteplassen til OL i Paris i 2024, ifølge sportssjef i skytterforbundet Tor Idar Aune.

– Det er veldig deilig å bli europamester og like deilig å vinne kvoteplass til OL. Finalen var beintøff, men jeg tør å stå i det hele veien inn og da føles det helt utrolig å klare det, forteller Jeanette.

Begge EM-gullene er i øvelser som også er OL-øvelser i Paris i 2024.

Så tett på perfekt du kan komme

– Nesten vanskelig å skyte bedre enn det Jeanette gjør her: 98 av 98 konkurranseskudd går i tieren, og vi har vel neppe sett en bedre luftriflefinale noen gang. Dette er veldig sterkt av Jeanette, sier landslagstrener for rifleskytterne på Skytterlandslaget Espen Berg-Knutsen.

Ved ankomst hotellet i Tallinn, etter obligatorisk dopingprøve, ble Re-jenta møtt med jubel, allsang og champagne servert av egne landslagskolleger og flere andre nasjoner.

Tårene spruta for Jeanette Hegg Duestad da seieren var i boks. Trolig var dette den aller beste finalen noen gang skutt med luftrifle.

– Det måtte graves så inderlig dypt i dag, innrømmer gulljenta.

Godt i rute mot Paris-OL

Fram mot det store OL-målet i Paris ligger Jeanette og Norge godt an: Nå er Norge sikra minst tre kvoteplasser i de fem øvelsene i rifleskyting i OL 2024, og det er bare USA og Kina som har flere kvoteplasser akkurat nå.

EM avsluttes i dag med lagkonkurranser på 10 meter, og der kan det bli enda mer edelt metall å ta med hjem for Jeanette og resten av det norske landslaget.

Norge må regnes som favoritter i lag, sjøl om marginene er uhyre små.

Bakgrunn: Fra skytebanen på Krakken til en av verdens beste:

Liker du LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN er 54 02 82.

Les mer om Jeanette Hegg Duestad i ReAvisa-arkivet.

Les mer om sport i Re.