Historielagene rusler i gang igjen

UTSIKT: Fra Ennesetra og over til gården som setra hørte til. Foto: Kåre Holtung.

Etter en lang vinter med arrangementtørke prøver Ramnes historielag seg med en forsiktig åpning denne uka. Det samme gjør Våle historielag seinere i mai.

Les også om «sanseveggen» på Re-torvet.

Først ut er altså Ramnes historielag, med ett par forbehold:

Korona-situasjonen, som vanlig i disse tider, pluss et aldri så lite værforbehold.

Rusler tur på Kr. himmelfartsdag

– Hvis det ikke blir ny akutt nedstengning (eller høljregn!) så blir det i henhold til årsplanen arrangert historisk rusletur Kr. himmelfartsdag, 13. mai klokka 13.00, informerer Kåre Holtung i en epost til ReAvisa:

– Turen går på fin nyrestaurert skogsbilvei, Skotvedtveien i Fon. Flott natur ispedd historiske drypp, for lokalkjente skal vi gå fra Grindaløkka og til Ennesetra.

– For bevegelseshemmede blir det anledning til å kjøre strekningen.

Rusletur i Undrumsdal

Slik finner du startpunktet, forklarer Kåre: – Kjør fra Holtung i øst eller Kjærkrysset i vest og til Skotvedt hvor du blir leda videre av kjentmann. Ta med litt mat og drikke og noe å sitte på.

Også Våle historielag rusler i gang aktiviteten igjen. Mia Olsen informerer om en guidet rusletur torsdag 27. mai klokka 18.00 i Undrumsdal:

– Vi går den gamle kirkeveien fra Nyerrød og rundt om Lindeflåtten. Cirka 2,5 kilometer lang tur. Ta med mat og drikke, oppfordres det:

– Vi møtes ved Undrumsdal kirke, for så å kjøre i samlet flokk til Nyerrød. Ta på godt og vanntett fottøy.

Leserinnlegg: – Støtt opp om det lokale historielaget!

Les også: En viktig minnegave til historielaget.