Revårocken gjenoppstår – her på ReAvisa.no!

RES STØRSTE FESTIVAL: Gjennom 15 år trakk tusentalls til kubeitet i Fon. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Det blir mimring tilbake på tidligere festivaler, pluss livekonserter – direktesendt på nettavisa helga 22 – 23. mai. For å gi folk en forskriftsmessig festivalfølelse.

Saken kunne du først lese i ReAvisa mai 2020 – last ned gratis!

Re som kultursted kribler kollektivt etter å komme i gang igjen, i disse korona-tider.

For både de som pleier å stå på scenen, og alle de som pleier å stå foran scenen, er det triste tider.

REVÅROCK PÅ NETT: Re som kultursted bobler over etter ett par måneder korona-stengt. Les mer om det i dagens papiravis. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Ultralokal TV-sending

Men nå skjer det ting: Etter initiativ fra Fon-kanten stiller ReAvisa sin nettavis til disposisjon for en samsending med de som kaller seg «Visjon Revå»:

Et ultralokalt-TV-prosjekt som munner ut i ei direktesending fra Vonheim med Revårocken som tema: Res største og viktigste festival gjennom tidene.

Festivalen ble arrangert hvert år fra 2002 til og med 2017, og samla på det meste godt over tusen musikkglade folk på et kubeite i Fon, der alle band og artister hadde en lokal Re-forankring.

For fem år siden fylte Re-band Norges rockestorstue Rockefeller. Og festivalen sommeren 2017 ble den foreløpig siste, ikke på grunn av mangel på publikum, men på grunn av mangel på tid.

Det hele ble hvert år arrangert på dugnad, til inntekt for ungdomslaget i Fon og andre lokale lag og foreninger.

Tyr til moderne duppeditter

REVÅROCK PÅ FILM: Jan Gunnar Ringen har sørga for både bassing og film i alle år med Revårock. Han er med og arrangerer og spiller bass i det legendariske Re-bandet The Dix. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Nå er de samme arrangørene, som fort kan bli både Revårock, Fon ungdomslag og andre som vil henge med, klare for å blåse støvet av Revårocken.

De håper reinger kan samle seg i mindre grupper og ha forskriftsmessig moro sammen under sendinga.

– Vi har jo fortsatt ikke plass til så fryktelig mange i salen, så vi må ty til moderne duppeditter for å nå litt flere, sier Jan Gunnar Ringen til ReAvisa på vegne av gjengen.

FESTIVALSJEF: Snorre Langeland. Foto: Stian Ormestad.

Derfor livesending på YouTube, som kan ses på ReAvisa.no både direkte og i opptak i etterkant. 

Det blir 15 plasser spredt i salen, så noen få eksklusive billetter kommer i salg. Fra scenen blir det livemusikk med Revåjammer, 4 strenger og The Dix.

Så stemninga skal stå i taket, både på et glissent Vonheim og rundt om i de tusen Re-hjem.

Klipp fra en lokal filmskatt

MIMRING: Det blir også klipp fra Revårock-arkivet i sendinga fra Vonheim helga 22 – 23. mai. Bildet er fra kubeite i 2013. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Jan Gunnar sitter på en lokal filmskatt etter å ha filma alle år med Revårock. Det blir klipp fra arkivet, røper han til ReAvisa.

DIGITAL SCENE: Arrangørene håper folk samles foran skjermer med forskriftsmessig avstand i mindre forsamlinger, og får en festivalopplevelse, tross alt. Bildet er fra en tidligere analog festivalopplevelse i Fon. Arkivfoto: Stian Ormestad.

– Vi må mimre litt. Også kan det hende vi får noen gjester i «studio», og det kan jo bli hvem som helst så lenge de har noen gode historier.

Lokalavisa vil også sende sin Re-daktør med en ørliten nyhetskavalkade under armen, med de aller, aller, ALLER største nyhetene fra Fon-kanten i løpet av lokalavisas 13 årganger.

Fra festivalkokk til programleder

Programleder blir Thomas Stange, som til vanlig er griseansvarlig under Revårocken der helstekt gris står på menyen.

– Her blir det, hvert fall etter planen, lite gris, så da er Stange fristilt til programleder-oppgaven, forteller Jan Gunnar til ReAvisa. – Like selvsagt til den jobben, som grisejobben.

Den ultralokale sendinga blir å se på ReAvisa.no fredag 22. mai og lørdag 23. mai. Mer info kommer på nettavisa, etter hvert som alle baller lander.

Les også: – Årets Revårock blir den siste – hvert fall for ei stønn!

Les mer om Revårock i ReAvisa-arkivet.

Les mer om kultur i ReAvisa-arkivet.

RE KOMMUNES KULTURPRIS: Revårocken, her ved festivalsjef Snorre Langeland, fikk kulturprisen tilbake i 2015. Arkivfoto: Synne Eggum Myrvang.

REVÅROCKEFELLER: Bønda inntok by’n da Norges rockestorstue Rockefeller ble fyllt opp med reinger. Arkivfoto: Synne Eggum Myrvang.

RUTINERTE: The Dix spiller live på direktesendinga, med sine kjente låter med lokale tekster på norsk. Arkivfoto: Stian Ormestad.

UNGE LOVENDE: Ungdomsbandet fra Re 4 strenger spiller live på direktesendinga. Arkivfoto: Stian Ormestad.

«TV-STUDIO»: Direktesendinga sendes fra Vonheim i Fon helga 22 – 23. mai. Foto: Stian Ormestad.

Saken kunne du først lese i ReAvisa mai 2020 – last ned gratis!

Sjekk samlesida om korona-krisa i Re.

, , , ,