Last ned ReAvisa på papir mai 2020

NY AVIS: I postkassene, der folk møtes, og til gratis nedlasting på nettavisa. Faksimile: ReAvisa, mai 2020.

Hipp, hipp, hurra! Sjøl om det blir en ganske annerledes 17. mai-feiring i Re, blir det likevel feiring! Les alt om det i ReAvisa, mai 2020 – last ned gratis.

Last ned ReAvisa på papir mai 2020 – gratis!

Det er selvfølgelig årets 17. mai-feiring i korona-tid som står i fokus i ReAvisa, mai 2020.

Og følg med på nettavisa på den store dagen, for i år legges det opp til mest mulig digital deltakelse. På ReAvisa.no legges ut taler og tog, noe av det er filma i forkant for å forhindre store folkeansamlinger.

EN HISTORISK 17. MAI-FEIRING: Det blir ikke slik som vi pleier å se det, i årets 17. mai-feiring. Bildet er fra det fantastisk lange og flotte 17. mai-tog for hele Re på Revetal i fjor. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Lokal 17. mai-historie

Men vi ser også tilbake i tid, på den lokale 17. mai-historien:

Visste du at Res mann på Eidsvoll starta sine dagboknotater med å kritisere den sørgelige innredningen i Eidsvollbygningen? «Er der en Ligfærd, vi bivaane?», skreiv han i notatene sine.

I 1912 ble det for drøyt for kommunestyret i Våle å godkjenne «svingom» på 17. mai-programmet. Men i Ramnes ble det feiring med et skikkelig smell noen år seinere, da noen ungdommer ville fyre av en salutt med dynamitt: Det blåste ut vinduer på både Elverhøy og nabohusene i en god omegn.

Bursdagspenger til… hvem?

Tross korona-tid og nedskalert jubileum i forhold til alt som var planlagt, fortsetter 110-åringen Meny Revetal å dele ut bursdagspenger av sin pott på hele 110.000 kroner, der 11 heldige mottakere får 10.000 kroner hver til gode formål i Re.

Hvem som blir den fjerde mottakeren i rekka, det kan du lese i papiravisa som ligger i postkassene torsdag 12. mai 2020.

REVÅROCK PÅ NETT: Re som kultursted bobler over etter ett par måneder korona-stengt. Les mer om det i dagens papiravis. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Du kan også lese om 93-åringen Rolf Sten Asp som har finni opp en smart innretning som funker fint som trim for eldre.

Kulturlivet i Re står og tripper

Du kan også lese en knall kulturnyhet: Revårocken gjenoppstår – på ReAvisa.no!

Re som kultursted kribler kollektivt etter å komme i gang igjen, i disse koronatider. For både de som pleier å stå på scenen, og alle de som pleier å stå foran scenen, er det triste tider.

Derfor trår en god Fon-gjeng til og arrangerer fest på lokalet, og sender direkte fra Vonheim med konserter, arkivopptak fra tidligere festivaler, med mer – alt med Revårocken i fokus.

Fyldig avis på 40 sider!

Pluss alt det andre avisa er fylt med, fra første til siste side – papiravisa teller 40 sider, for her i ReAvisa er det full kok også i korona-tid.

Aviser er på vei ut i postkasser, avishyller, og papiravisa kan som alltid lastes ned gratis her på nettavisa ReAvisa.no.

Vi ønsker alle våre fantastiske lesere en god lesestund, og følg gjerne med her på nettavisa på 17. mai!

Se fotogalleri det vises til i papiravisa:

Se video det vises til i papiravisa:

Se video: – Velkommen til digital påskefeiring fra Fon kirke!

Se videoer: Bli med på ReAvisas lille påskekviss!

Se video: Pangstart på påska på Re helsehus!

Videoer fra årets 17. mai-feiring i Re kommer!

Se flere videoer fra Re.

BARNAS TALE: Fra Bjerkely skole Celia Brenne og Oline Marie Lie, fra Kirkevoll skole Hanne Einang, fra Ramnes skole Sara Koojman Skauge og Nora Førsund, fra Røråstoppen skole Sarah Michelle Strange-Bjønnes og Mina Lie, fra Solerød skole Sunniva Døvik. Talen er allerede spilt inn og kan ses på nettavisa ReAvisa.no fra og med 17. mai! Foto: Stian Ormestad.

Den neste ReAvisa er sommermagasinet, som har frist 4. juni, og utgivelse er torsdag 11. juni. Dette blir det 10. sommermagasinet på rad.

Nettavisa oppdateres javnt og trutt.

Tips oss om gode, lokale saker: Tips@ReAvisa.no. Annonsere i ReAvisa? Ta kontakt på Annonse@ReAvisa.no.

Hele planen for 2020 finner du her.

Last ned ReAvisa på papir mai 2020 – gratis!

Her finner du ReAvisa-arkivet, der du kan laste ned tidligere aviser.

, ,