Dramatisk traktorvelt – sjåføren brukte heldigvis belte

PÅ TAKET I GRØFTA: Traktoren har fått hard medfart, men føreren framsto som uskadet – men blir sjekka ut av helsepersonell. Foto: VIB.

Store materielle skader, men sjåføren skal heldigvis ha kommet fra det med helsa i behold. Vedkommende får skryt for å ha brukt sikkerhetsbelte, som ikke er påbudt i traktor.

Les også: Grassklipper i trøbbel – trafikken flyter greit forbi…

Klokka 11.14 mandag 4. mai rykker politi, ambulanse og brannmannskap ut til Hengsrødveien etter melding om traktorvelt.

Tilsynelatende ingen personskader

– Fører av traktoren skal ha kommet seg ut, og er i utgangspunktet ikke skadet. Fører blir tatt hånd om av helse for sjekk, melder Politiet i Sør-Øst.

Årsaken til ulykken er ukjent. Politiet oppretter sak. Veien kan bli midlertidig stengt under opprydning og bergning.

En times tid etter første melding om ulykken var bilbergning på stedet og vil ta med seg traktoren, melder politiet i en oppdatert melding.

Føreren brukte sikkerhetsbelte

Sikkerhetsutstyr reduserte trolig skadeomfanget ved denne ulykken, forteller infoansvarlig ved Vestfold interkommunale brannvesen Arnt E. Folvik til ReAvisa.

– Det er ikke noe generelt krav i Veitrafikkloven om bruk av sikkerhetsbelte i traktor. Men at det ble brukt, medvirka til at personskadene ikke ble mer omfattende, bekrefter politioverbetjent Henning Ødegaard Johansen, som er trafikk-koordinator i Politiet Sør-Øst.

– Stadig flere av firmaene krever nå i eget HMS-regelverk at førere skal benytte belte og at bruk mobiltelefon er forbudt.

En av fire dødsulykker

Dette er tiltak hvor næringen sjøl er med på å forebygge skader.

Manglende bruk av sikkerhetsbelter har vært medvirkende til skadeomfanget i nesten en av fire av dødsulykkene med traktor, ifølge en temaanalyse Vegvesenet har publisert, der de har sett på 600 personskadeulykker med traktor.

Sjekk også: Mye skryt til vårpussen av Re-veiene.

Les mer om bil, trafikk og veier i Re.

Les flere saker fra politiloggen i Re.

,