Storbandet rocker neste sommer med Åge Sten Nilsen

THE SHOW MUST GO ON – NESTE SOMMER: Det lokale storbandet har holdt det gående i 45 år, og er “still going strong”. Sommerens besøk av rockeren Åge Sten Nilsen må utsettes til neste sommer. Foto: Stian Ormestad/pressemelding.

Neste sommer, er det som gjelder nå om dagen. Også for vårt lokale storband.

Rockstream-festivalen: En kjip, og to gode nyheter!

I mars-avisa, rett før korona-krisa slo over oss, skreiv ReAvisa om sommerens store planer for Storbandet Fokus:

Sjølvaste Åge Sten Nilsen skulle stå på scenen sammen med storbandet, i deres årlige sommerkonsert i Foynhagen.

Rocker i storband-stil – sommeren 2021

– Vi, som så mange andre i kulturlivet, må sette alle våre aktiviteter på vent i disse unntakstider. Så også når det gjelder sommerkonserten i Foynhagen med Åge Sten Nilsen, forteller Trygve Sivertsen på vegne av vårt lokale storband til ReAvisa.

– Vi avlyser imidlertid ikke, men har blitt enige med Åge Sten Nilsen og Foynhagen om å utsette konserten til den 2. juni i 2021.

Åge Sten Nilsen har siden sin scenedebut i 1983 etablert seg som en av Norges mest folkekjære artister og anerkjente vokalister. Han hadde sitt store gjennombrudd med Wig Wam i 2005.

Siden da har han gjort stor suksess med sin egen personlige Queen-hyllest «The show must go on», gitt ut et stort antall album, og han har turnert over hele verden.

Resten av årets program går som normalt – forhåpentligvis

Storbandet Fokus starta opp i 1975, og har i dag 17 spilleglade musikere leda av musikalsk leder og dirigent i over tjue år Øyvinn Pedersen. De øver hver onsdag på Re VGS i Bergsåsen. Også dette er satt på vent om dagen.

– En vesentlig del av både øvelsene og de mangfoldige spilleoppdragene er den gode trivselen musikerne seg imellom, de gode samtalene, og ikke minst det hyggelige sosiale samværet, forteller Trygve Sivertsen, styreleder i Storbandet Fokus.

– Fellesnevneren for oss alle er imidlertid den genuine interessen for storbandmusikk.

Swing Time 2020 til høsten og årets julekonsert vil imidlertid gå som normalt – forhåpentligvis, forteller Trygve til ReAvisa.

Les mer om Storbandet i Fokus i ReAvisa-arkivet.

Les mer om kultur og musikk i ReAvisa-arkivet.

Her kan du lese alt om korona-krisa i Re.