– Veit ikke folk at dette er gratis å levere på dynga?

MILJØKRIMINALITET: Søppelet er dumpa på en skogsvei på Kåpe, mest sannsynlig en av de seineste dagene. Foto: Privat.

Mer søppel-dumping i Re, denne gangen på en skogsvei på Kåpe. Og alt hadde vært like lett – og helt gratis – å levere på et av mange avfallsmottak i Vestfold.

Les også: – Hvem driver og dumper søppel her?

For eksempel Rygg gjenvinningstasjon, eller Taranrød på folkemunne, som det ifølge kartet tar et drøyt kvarter å kjøre til fra Kåpe.

Her kunne man fått kasta alt sammen – helt gratis. Uten fare for å bli anmeldt for miljøkriminalitet og i tillegg til bøter måtte betale for opprydning.

SØPPEL PÅ VIFT: Store takvifter med lamper er blant avfallet. Helt gratis å levere på Revetal, det samme med hvitevarene. Foto: Privat.

Alt med ledning er gratis å kaste

Det å kaste hvitevarene og elektrisk avfall har enda kortere vei. Det kan leveres hos Power på Revetal, og det er bare snaut fem minutter å kjøre fra Kåpe.

Simen Holtung, avdelingsleder på Power Revetal, har tidligere bekrefta til ReAvisa at det er gratis, så det ikke skal være noen tvil:

– Det er gratis både her og der, du betaler ingenting uansett om du kommer hit til oss på Revetal eller til Taranrød. Alt med ledning, det vil si EE-avfall, tas i mot – helt gratis.

Det klart dårligste alternativet

Søppelets omfang viser at det uansett må ha vært frakta i noe større, som en varebil eller henger. Så på veien var de som står bak, uansett. Dette er det klart dårligste alternativet på alle måter, hvis du skal bli kvitt no’ søppel.

FYTTIKATTA: En pøntegjenstand pønter så absolutt ikke opp i skauen på Kåpe. Foto: Privat.

Denne gang er det Svein Holmøy som har fått dumpa søppelet på sin eiendom. Han er selvfølgelig oppgitt over å måtte rødde opp i andres rot.

– Jeg veit ikke akkurat hvilken dag det er dumpa – det er ikke folk forbi der hver dag, akkurat. Tror heller det er snakk om noen få dager enn flere uker, fordi det var lite vannskade på møblene.

Fin folkeopplysning, om ikke annet

– Heldigvis var det store biter av søppel denne gangen, og egentlig ikke så umulig å rydde opp i – men kjedelig.

– Veit ikke folk at private kan levere gratis på kommunal fyllplass? Eller at forhandlere har mottaksplikt av elektriske produkter? Det kan dere i alle fall informere om som fin folkeopplysning, sier Svein til ReAvisa.

Har noen tips om søppeldumpingen på Kåpe, er grunneieren å treffe på telefon 913 76 127.

Før jul skreiv ReAvisa om gjentakende søppeldumping langs Fonveien – les om det her.

Les også: – Her plukker vi søppel ofte, men dette tar kaka!

Les også: Her kjøres søppelbilen til Taranrød – med brann baki

Les mer om søppel i ReAvisa-arkivet.

,