Re-elever valgte å avbryte skoledagen etter nye trusler

INGEN DRAMATIKK: Uniformert politi på stedet avdramatiserer sin tilstedeværelse. – Vi velger å være synlig rundt på skolene, ikke nødvendigvis i tilknytning til det som har skjedd i det siste angående trusler, får ReAvisa fortalt på Re VGS onsdag formiddag 22. januar 2020. – Det viktigste er å være tilgjengelig for en prat. Foto: Stian Ormestad.

Truslene som hagler inn mot flere skoler og enkeltpersoner kan skape frykt. Alle som ville reise hjem fra Re VGS i dag, fikk lov til det.

Trussel framsatt mot Re VGS: Politiet oppfordrer til normal skoledag.

Det var tirsdag kveld at det ble fremsatt flere trusler på Re videregående skoles Instagram-konto. Politiet anbefalte en vanlig skoledag i dag, onsdag 22. januar.

Politiet i Sør-Øst meldte også at de ville være tilstede med patruljer ved skolen.

Fristilt fra undervisning

– Synlig politi var etter avtale med politiet, vi tenker det er fint at de fysisk er tilstede for å snakke med ansatte og elever. Det er viktig at den beskjeden vi formidler til elever og ansatte, blir fulgt opp, sier Re VGS-rektor Sindre Leuschner Bjerkeseth til ReAvisa.

Skoledagen skulle gå som vanlig, men i løpet av formiddagen ble elevene fristilt fra undervisningen. – Elevene som har reist hjem, valgte dette sjøl etter samtale med ansatte.

I løpet av skoledagen kom det nye trusler på skolens Instagram-konto, der det kom fram et konkret klokkeslett, bekrefter rektoren til ReAvisa.

PST og Kripos er kopla inn

I tillegg til trusler mot skolen, er det også posta likelydende trusler til elever og andre enkeltpersoner. Politiet har kalt det «uspesifikke trusler» og anbefaler å fortsette som normalt.

Men truslene får konsekvenser. Elever og familier er redde, det går utover undervisningen, og skaper uhygge i lokalsamfunnet.

Politiet i Sør-Øst forteller at både PST og Kripos er involvert i etterforskningen av truslene som er framsatt av formodentlig hacka kontoer på sosiale medier og chatte-kanaler.

Rektor: Trygt for elever og ansatte

Onsdag kveld melder skoleledelsen ved rektor at det blir vanlig undervisning fra og med torsdag:

«Vi forventer vi at alle elever kommer og får undervisning hele skoledagen. Skulle det vise seg at enkelte elever tenker at belastningen er for stor, så vil vi henvise disse til helsesykepleier evt elevtjenesten for en samtale.

Politiet har vurdert truslene, og anbefaler alle å opprettholde normal undervisning. Politiet fortsetter sin etterforskning i samarbeid med KRIPOS og PST. Politiet vil besøke skolen jevnlig for å trygge oss.

Det betyr at det er trygt for elever og ansatte å være på skolen. Er det endringer på dette får vi umiddelbar beskjed fra politiet», skriver rektor Sindre Leuschner Bjerkeseth på skolens Facebook-side.

Les også: Trusler mot flere skoler i Vestfold og Telemark.

Trussel framsatt mot Re VGS: Politiet oppfordrer til normal skoledag.

Les flere saker fra politiloggen i Re.

Les mer om skoler i Re.

,