Vårslipp for Re motorklubb – se bildene!

ET SIKKERT VÅRTEGN: Hestehov i veikanten og veteranbiler på veiene. Foto: Stian Ormestad.

Rundt 200 motoriserte rariterer av mange slag på Re-veiene i dag – her er bildene fra Re motorklubbs årlige 1. mai-tur.

Se bilder fra Re motorklubbs 1. mai-tur 2019.

Oppmøte var ved Høyjord skole, som vanlig. Men ruta og endelig destinasjon var ikke gjort kjent for deltakerne i forkant.

TO, FIRE OG ENDA FLERE HJUL: Re motorklubb er for alle entusiaster med motorinteresse av alle slag. Foto: Stian Ormestad.

I år gikk løypa slik:

Fra Høyjord og en runde opp til Andebu og tilbake, før det bar over Kjønnerød og Hjerpetjønn, til høyre ved Askjerbrua mot Ramnes, derfra ned til Revetal, innom Regata og til høyre på Kåpeveien over «Bakkane» og «Himmelspretten» til Undrumsdal.

Derfra kjørte den lange kortesjen gamle E18 til Kopstad og strake veien til Horten og stoppestedet på Karljohansvern.

Det kunne Steinar Gulli, nestformann i Re motorklubb, røpe til ReAvisa – i alle hemmelighet – før starten gikk klokka 12.00.

ReAvisa røpa på vår Facebook-side at kortesjen kom til Revetal en drøy times tid etter startskuddet gikk, og mange hadde møtt opp. Ellers stoppa mange opp for å kikke på den lange rekka med flotte doninger, hele veien fra Høyjord til Horten.

Mange hadde også møtt opp med entusiastbilen sin: – Dette drar seg mot ny rekord, spår Steinar en halvtimes tid før avgang. – I fjor var vi 180 biler, og nå er vi nok rundt 200 allerede. Og enda flere siger på.

ORGANISERER: Steinar Gulli, nestformann i Re motorklubb, dirigerer rundt 200 biler på plass til oppstilling for årets 1. mai-tur. Foto: Stian Ormestad.

Perfekt mai-vær

– Det er jo akkurat perfekt vær – ikke for varmt, ikke for kaldt, og ikke regner det. Så dette blir en flott dag, både for oss i kjøretøyene og folk vi hilser på langs løypa.

Re motorklubb er en klubb for alle bilentusiaster – ikke bare veteranbil-eiere, men alle som har et lidenskapelig forhold til kjøretøyet sitt.

Det kan være to, fire eller enda flere hjul, og det kan være motoriserte installasjoner:

– Vi er en klubb for alle motorinteresserte, sier Steinar på vegne av en aktiv klubb i vekst.

Neste mulighet til å se de flotte doningene er allerede på 17. mai, og de viser også fram bilene sine under Revetaldagene – også denne sommeren.

Her er noen bilder fra årets 1. mai-tur:

Se alle bildene fra Re motorklubbs 1. mai-tur 2019.

Les mer om Re motorklubb i ReAvisa-arkivet.

, ,