Sjekk hvem som snekrer visjonen til nye Tønsberg

SIKTER HØYT: Synnøve Lindseth-Olsen (14) fra Revetal, her på samme bord som Tønsberg-ordfører Petter Berg, var en av rundt åtti ungdommer på ungdommens visjonkonferanse forrige uke. Synnøve har trua på en ny og bedre kommune – les mer om det i ReAvisa, april 2019. Foto: Stian Ormestad.

– Vi kunne jo hyra inn et konsulentbyrå for å gjørra denne jobben her, sier ordførerne. – Men vi vil heller gjørra jobben sjæl, sammen med alle de flotte innbyggerne våre!

Les mer om kommunesammenslåing.

Denne våren har det vært visjonkonferanser for ansatte, innbyggere, ungdom, og så til slutt blir det en «oppsamlingskonferanse» der alle innspillene skal samles og foredles 25. april.

Der skal den den endelige visjonen til nye Tønsberg kommune stakes ut.

Nye Tønsberg setter norgesrekord?

– Det er etter det vi veit første gang så mange ungdom og innbyggere er blitt involvert i å lage en kommunes nye visjon, forteller Belinda K. Orten, prosjektleder og SMART-dame i Re kommune.

Og av alle tre visjonkonferansene var det den for ungdom som samla flest – les mer om konferansen i ReAvisa, april 2019. Se bilder fra alle tre konferansene under annonsen.

Her kan du se hvem som var med:

SELVLAGD ER VELLAGD: Re-ordfører Thorvald Hillestad setter pris på det ungdommelige engasjementet. Foto: Stian Ormestad.

ENGASJERT: Synnøve Lindseth-Olsen (14) fra Revetal har flere ideer for den nye kommunen: -Kommunesammenslåing er egentlig spennende, og det engasjerer ganske mange. Jeg håper ting blir bedre i en ny kommune. Nå veit hvert fall alle hva ungdommen mener er viktig!, sier 14-åringen om konferansen. Foto: Stian Ormestad.

#JEGERNYETØNSBERG: På oppfordring skulle alle ungdommene ta en selfie og tagge den #jegernyetønsberg. Kanskje er en lokal trend starta i sosiale medier? Foto: Stian Ormestad.

STIKKORD: Hundrevis av tilbakemeldinger skal systematiseres og så skal visjonen for nye Tønsberg stakes ut. Foto: Belinda K. Orten.

I ARBEID: Innbyggerne i Re og Tønsberg ble invitert til en egen kveld med visjonskonferanse. Foto: Belinda K. Orten.

I ARBEID: Ansatte i Re og Tønsberg ble invitert til en egen økt med visjonskonferanse. Foto: Belinda K. Orten.

I ARBEID: Ungdommen i Re og Tønsberg utgjorde den største visjonskonferansen av alle. Foto: Belinda K. Orten.

LEK: Ungdommen fra Re og Tønsberg ble kjent gjennom lek og moro i starten av konferansen. Foto: Stian Ormestad.

ÅPNER KONFERANSEN: – Her er det lov å drømme. Så å si helt fritt, sier ordførerne: – Bare fantasien setter grenser: Hva vil du at nye Tønsberg skal være? Foto: Stian Ormestad.

Se alle bildene fra visjonskonferansene for nye Tønsberg.

Les mer om kommunesammenslåing.

Les mer om lokalpolitikk i Re.