Arbeidsuke-elever blir sendt rett ut på oppdrag: – Det blir veldig spennende å se det vi har laga i avisa!

JOURNALIST-SPIRER: Lovis Eggum Wallberg (15) fra Brekkeåsen og Lykke Amelie Amundsen (14) fra Valleåsen på vei ut for å snakke med andre arbeidsuke-elever. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Denne uka skaffer godt over hundre 9. klassinger seg nyttig erfaring fra arbeidslivet. Her i ReAvisa har vi nesten dobla redaksjonen med Lovis og Lykke i arbeid.

Revetal ungdomsskole-elevene Lovis Eggum Wallberg (15) fra Brekkeåsen og Lykke Amelie Amundsen (14) fra Valleåsen er allerede ute på oppdrag mandag morgen.

ARBEIDSUKE-ELEVER: April-avisa blir spesielt ungdommelig med to ungdomsskole-elever i redaksjonen. Foto: Stian Ormestad.

De skal prate med medelever i jobb rundt om på Revetal. Og saken kommer på trykk i avisa som kommer ut torsdag denne uka.

Ivrige på å lære

– Det er moro å teste ut hvordan det er å jobbe som journalist, forteller Lovis og Lykke.

– Jeg har alltid synes det høres spennende ut, og når vi har ei avis her i Re ville jeg spørre der, sier Lovis som fikk med seg Lykke på det.

– Vi er nysgjerrig på folk og vi liker å skrive, og har veldig lyst til å lære – spesielt det å skrive noe som vekker interesse, forteller Lykke.

Hun liker norsk på skolen, men det er litt kjedelig at bare læreren leser og retter:

– Når vi har lagt mye jobb i en tekst, så er det jo moro at flere kan lese den enn bare læreren vår. Det blir veldig spennende å se det vi har laga i avisa, sier jentene.

Interessert i lokale nyheter

FORBEREDELSER: Hva kan vi spørre om?, planlegger Lovis og Lykke. Både spørsmål og svar kan du lese i ReAvisa torsdag denne uka. 9. klassingene står for hele saken sjøl, med både tekst og bilder. Foto: Stian Ormestad.

Arbeidsuke-elevene kommer til ReAvisa i ei uke med papiravisutgivelse. Da koker det ekstra mye i redaksjonen.

– Det skjer jo litt i ReAvisa, og vi blar i papiravisa hver gang den kommer ut, og vi leser nettavisa når det er noe vi synes er spennende eller det er noen vi kjenner der. Og det er det jo ganske ofte!

Om jentene havner i journalistyrket tilslutt eller ikke, vil tida vise. – Det er fint å få muligheten til å teste ut yrket, også er jeg spent på hva jeg synes når uka er ferdig, sier Lovis.

– Men jeg tror nok jeg vil gå den veien uansett, for det å informere og gjøre seg forstått er jo viktig – uansett hvilket yrke man velger tilslutt.

Se bilder av arbeidsuke-elever på Revetal under annonsen.

Her er noen av Revetal-elevene i jobb:

Se bilder fra arbeidsuka i Re våren 2019.

Les mer om skole og utdanning i Re.

,